januar 2013

Ketil Gundersen og Alexander Bengtson med 30 treff på Blakerfelten Lagt inn mandag 28. januar 2013 av pel Det var en lei vind og relativt surt da de arrangerte sin årlige feltrunde på Blaker i dag. Forholdene skapte vanskeligheter for både store og små. I grovfelten var det langt mellom skytterne som fikk alt til å gå på, og totalt var det bare fire seniorskyttere som fylte 30-skudden.

Vår egen fjerdeklassing Ketil Gundersen var en av de som fylte innledende og han vant 30-skudden i klasse 4 med god margin med sine 30 treff og 17 innertreff. Han hadde også så mange innertreff at heller ingen i klasse 5 var bedre. Kun en skytter i klasse Veteran 55(!) klarte å få ett innertreff mer enn Ketil. Løypa var krevende og finalen like så, og som det ble sagt underveis i grovfeltrunden "her får man ingenting gratis". I finalen ble det i tøffeste laget selv for Ketil. Med kun fem treff på de to krevende finaleholdene ble det 35 treff totalt og en 10. plass blant 102 skyttere i klasse 2-5 + V55.

Også Alexander Bengtson i Eldre Rekrutt gjorde sine saker bra igjen og fylte innledende 30-skudd. Det ble denne gangen litt for få innertreff og med kun 12 i midten ble det en 10.plass før finalen. I finalen mistet han også ett treff og det har man ikke råd til i denne klassen. Med totalt 41/19 ble det en 12. plass.

For de øvrige skytterne ble det mer beskjedne plasseringer, men gledelig at ytterligere et par juniorer og en veteran også tok turen ut for en feltrunde. Da er sesongen i gang for flere.

I lagskytingen på finfelten ble vi nummer 3, men med en litt annen komponering kunne vi faktisk tatt hjem lagseieren. Kanskje kan man ved mye vind ved en senere anledning gå for et lag kun bestående av kaliber 6,5 skyttere? Dog er det vanskelig å plukke ut det rette laget på forhånd når mange av ungdomsskytterne så langt har vært lite ute på felt.

Resultatene finner dere her:
http://www.skytterlag2.no/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=77047

Vis vedlegg (185 kb)

Anne Helen prikket inn 250 poeng under KM 15m! Lagt inn torsdag 24. januar 2013 av pel Fantastisk skyting av Anne Helen Skartlien under KM 15m – 250 poeng!
Anne Helen Skartlien er et produkt av vår egen skyteskole fra tre år tilbake og hun har virkelig vært dyktig med detaljene etter denne innføringen. Hun har vært nært målet tidligere, senest før jul hvor det ble 249 poeng ute på Blaker. Denne gangen ble det «stang inn» på noen skudd og dermed stoppet ikke tellingen før 250 poeng var notert. Dette er fantastisk god skyting innendørs, og foreløpig den første skytteren – uansett klasse – som har 250 poeng på årets Kretsmesterskap på 15m. Anne Helen hadde en meget god start på skytingen og på de to første seriene var det solid innenfor tierstreken. På tredje skyting kom skuddene som viser at dette var dagen å gjøre det på. To skudd i 10,0 er stang inn og går bare om man har dagen med marginene med seg. Marginene har dog en tendens til å gå stang inn for de gode og stang ut for de som sliter noe mer, så da kan vi vel fjerne den tvilen noen har hatt om at Anne Helen er god. Også på 10-skudden kom det ett skudd i 10,0 og for de som fulgte skytingen live var dette intet mindre enn en nervepåkjenning – sikkert også for Anne Helen, men anvisningen er skjult for skytteren til siste skudd i serien er avfyrt. Hun visste da ikke det vi andre visste – at det likevel holdt helt inn.
Anne Helen høstet mange godord etter skytingen og det var en meget blid skytter skytter som ble foreviget etter skytingen, se vedlegg hvor også skiven og monitoren er foreviget.

Resultatet holdt til en soleklar seier klasse 1, ingen skytter i vår krets klarte det samme kunststykket som Anne Helen. Fortjent medalje og kretsmesterskapstittel ble det altså. Vi gratulerer!

Vis vedlegg (210 kb)

4 kretsmestere fra Nittedal - tredobbelt i Rekrutt Lagt inn tirsdag 22. januar 2013 av pel KM på 15m gikk denne uken av stabelen med Skedsmo skytterlag som arrangør i Hellaveien på Skjetten. Nittedal hadde med hele 37 skyttere så det er en veldig stor tropp som kjempet om kretsmestertitler og medaljer. Troppen endte opp med 4 kretsmestere og 5 medaljører.

I rekruttklassen ble det tredobbelt til Nittedal! May-Helene Bengtson vant klart med 248 poeng og ny pers, hun får gullmedaljen. May-Helene startet veldig bra og det var på tredje serie at en snek seg ut i nieren og altså 149 på 15-skudden, hun fulgte så opp med 99 på 10-skudden og totalt gode 13 innertiere. Amadeus Wang ble nummer to med 246 også med ny pers, han får sølvmedaljen. Han fikk en kjedelig åtter på 10-skudden og da 98 poeng på den serien, og endte da to poeng bak May-Helene. Benjamin Scholz ble nummer tre med 236 også han med ny pers. Han får imidlertid ikke medalje på grunn av deltakerantallet (måtte vært 10 eller flere med). Skikkelig artig at neste generasjon skyttere hevder seg så bra allerede. Vedlagt følger noen bilder av de to medaljørene.

I klasse 1 var Anne Helen Skartlien suveren og viste alle hvordan det skal gjøres med sine flotte 250 poeng (se egen omtale). Selvfølgelig holdt dette til en klar seier og medalje.

Også i klasse V55 og V73 ble det medalje til våre skyttere Leif Egil Myhre og Arne Hjortland som skjøt henholdsvis 237 (kne og ligg) og 245 (alt ligg).

Vi gratulerer kretsmesterne.

For de øvrige holdt det ikke resultatene til medaljer, men det var likevel flere gode prestasjoner.

Beste plassering videre fikk Andreas Lunde i klasse 2, som ble nummer tre med gode 243 poeng. Han var også svært nær et virkelig bra resultat, men det ble stang ut på tre av skuddene på 10-skudden - 9,9 x 2 og en 9,8 er bitre skudd på knestående, nært blink men ikke helt i mål. Likevel en bra gjennomkjøring og en flott tredjeplass altså. Bjørg Margrete Jøndal ble nummer 4 med 241 og nummer 5 ble Håkon Orskaug også han med 241, men med en innertiere mindre enn Bjørg. Vi må også nevne at i denne seniorklassen hadde vi med hele 7 skyttere.

I Eldre Rekrutt var det Joakim Olerud Jensen som ble vår bestemann med sin flotte fjerdeplass og 246 poeng. Det ble ett poengtap på hver serie for hans del. Alexander Bengtson skjøt lenge bra, men fikk på 10-skudden opp en syver - som var så uforklarlig at han la inn en protest mot anvisningen. Den førte ikke frem og da ble det 245 poeng på ham og en sjetteplass. Det kan ikke utelukkes at det var en feil på patronen. Også Robert Johnsen skjøt en bra konkurranse selv om han har hatt lite konkurransetrening i vinter så langt. 242 poeng er da et respektabelt resultat som holdt til en fin åttendeplass.

Også blant Aspirantene var det mye god skyting og Kenneth Myrvold fikk opp gode 237 (med reim) og viste at han knappest er en Aspirant lenger. Også Robin Sørlien fikk opp et bra resultat på 234 poeng, men også de øvrige aspirantene skjøt mange gode skudd og samlinger. Utfordringen videre er å holde samlingene på samme sted fra serie til serie - det kommer med ennå mer trening.

I klasse 3-5 var det Kenneth Lines som fikk best klaff med 239 poeng etter å ha skutt en god 10-skudd selv om også han hadde tre stang ut på sine stående skudd. Han endte på en 7. plass. For de øvrige seniorene endte det opp med en plass under midten, så her må det øves mer. Likevel gledelig å konstatere at skytterlagsleder Listou senior nå endelig har rykket opp til klasse 3 og derved er i en av klassene som sloss om kongelagsplassene under sommerens landsskytterstevne. Tiden vil vise om treningsgrunnlaget blir godt nok for Per Olav! :-)

Fulle resultater finner dere her:
http://www.skytterlag2.no/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=78075

Vis vedlegg (201 kb)

Alexander Bengtson best av våre i Rådefelten Lagt inn mandag 21. januar 2013 av pel Rådefelten søndag ble en krevende dag i felten for skytterne med vind fra forskjellige kanter underveis. Skytterne med Kaliber 22 merket dette spesielt hardt og det var ikke lett å fylle feltfigurene med treff for disse.

I Rekruttklassen fikk May-Helene 18/6 og 26/8 etter finalen. Amadeus Wang fikk 16/4 og 22/4 etter finalen.

Gledelig nok fikk vi også med en debutant i felten ved at Aspiranten Truls Kluften (som gikk skyteskolen i høst) tok turen nedover for å prøve sin første feltrunde. Vanskelige forhold til tross hadde han en fin dag i felten og dette ga mersmak. Han fikk 7/2 på sin runde og det viser hvor vanskelige forhold han hadde å debutere i.

Det var i Eldre Rekrutt vi fikk den beste prestasjonen gjennom Alexander Bengtson som fikk 29/17 innledende og lå da som nummer 11. Med en veldig god finale på 12/10 skjøt han seg opp til en bra 7. plass med 41/27. Det var på hold to han mistet ett treff etter å ha skutt 5/0. Null innertreff tyder på en skjev serie og da er det lett at ett skudd forsvinner ut også. Likevel viser Alexander at han hele tiden er der oppe i toppen. Sindre Olafsen debuterte i stevne med sitt nye våpen i kaliber 6,5 og startet veldig bra på sin runde med fullt hus og mange innertreff på de tre første holdene. På hold fire skjøt han imidlertid 0/0 og det tyder da på at han har satt en serie i feil skive. Kjedelig det som alltid, og han endte da opp med 22/13. Jonathan Wang skyter i Eldre Rekrutt, men bruker kaliber 22 enn så lenge. Vi tipper han gleder seg til at han snart kan gå over til kaliber 6,5 og redusere vindutfordrdringene noe. Jonathan fikk 17/7 på sin runde.


I juniorklassen ble det denne gangen for lite treff på Knut-Atle Sørskogen Stovner. 23/12 innledende er for lite til å hevde seg i juniorklassen. Selv om han fikk til en meget god finaleskyting på 12/7 ble det kun en 15. plass denne gangen med 35/17.

Bilder, se vedlegg.

Resulteter:http://www.skytterlag2.no/filestore/Skytterlag/raade-filarkiv/Resultater/Res--radefelt/StartFrame.htm

Vis vedlegg (213 kb)

Alexander med 30 treff i felten i Ski Lagt inn lørdag 19. januar 2013 av pel Ski skytterlag sitt årlige finfeltstevne kom sist uke inn som tellende stevne på årets Akershuskarusell i felt. Dette var nok en årsak til at troppen fra Nittedal ble noe mindre enn de foregående helgene. At det ble lørdagsskyting og at det går stevne i Råde søndag gjorde nok også sitt til at noen valgte å droppe Ski lørdag.

Det stoppet derimot ikke Alexander Bengtson fra å skyte fullt hus igjen. Han fikk 30/20 og havnet på premieplass i Eldre Rekrutt. Som vanlig må det flere innertreff til for å nå opp i medaljekampen i denne klassen og resultatet holdt til en 7. plass blant 23 deltagere. Benjamin Karlsen fra Rælingen vant med 30/27.

Også rekrutten Amadeus Wang skjøt godt i Ski og startet med fullt på første, fem på andre og fire på tredje før han kom på rett spor igjen og prikket fullt på de to siste holdene. Da ble det pene 27/14 til slutt og en god fjerdeplass. May Helene Bengtson fikk 20/6 og ble nummer 7 blant 11 deltagere i Rekruttklassen. Vinner ble Benjamin Hansen fra Moss og Våler med 28/19.

Også junioren Knut Atle Sørskogen Stovner gjorde en bra gjennomføring, men kunne nok tenkt seg fullt hus på liggende når han også må skyte den mer krevende knestående øvelsen. Han fikk 6 på siste kneholdet, men "bare" 5 på siste liggende og endte opp med 27/14. Det holdt til en 16. plass blant de mange gode juniorene, 24 deltok. Ett treff til og det hadde blitt premieplass.

For resultater, se linken:
http://www.skytterlag2.no/ski/filestore/Skytterlag/ski-filarkiv/StevneoppgjorSKI190113.pdf

MINNER ALLE OM Å TA NOEN BILDER FRA FELTEN - det liver opp oppsummeringene som legges ut.

Terminlisten for 2013 Lagt inn onsdag 16. januar 2013 av pel Styret vedtok på mandagens styremøte innplassering av de ulike begivenheter for NSKL i 2013. Dere finner de ulike arrangement mv. innplottet i "Lagskalender" i menyvalget ute til venstre. Her er det også innbakt stevner i Akershus og de store mesterskap mv. Under "Terminliste" finner man også en liste over kun lagets aktiviteter, samt oversikt over treningsdager og tider generelt.

Da er det bare å merke seg de ulike datoer og holde av tilsvarende i egen kalender.

Styret ønsker alle lykke til i 2013.

Beskjedne plasseringer i Hemnesfelten Lagt inn mandag 14. januar 2013 av pel Det var betydelig kaldere være og derved også noe tyngre å få gode resultater under den tradisjonsrike Hemnesfelten i Høland. Normalt vil man skyte noe lavere treffbilde utover i en feltrunde når det er ned mot 15-20 kalde idet kruttet rett og slett blir noe tregere i kulde. Det er ikke unormalt at man utover våren med mildere vær må skru opp et knepp eller to for å havne i midten igjen. Om dette var grunnen til at det ble noe færre treff på våre skyttere denne gangen skal være usagt, men at det kan ha bidratt er trolig. Det var vel kun Alexander Bengtson som kunne være rimelig fornøyd med gjennomføringen. Han fikk 29/14 innledende og skjøt en bra finale på 12/5. 41/19 er god skyting, men i klasse Eldre Rekrutt holdt det kun til 13. plass!!!! I samme klasse fikk Jonathan Wang en bedre opplevelse enn forrige helt og med 24/6 er han på gang. I rekrutt var det igjen Amadeus Wang som var vår beste. Litt beskjedne 20/8 innledende, men 11/4 (av 12) i finalen var veldig bra og han skjøt seg da opp fra 13. til en flott 6. plass med 31/12. May-Helene Bengtson fikk 18/2 innledende og 22/2 etter finalen og var neppe fornøyd med det. Junioren Knut Atle Sørskogen Stovner klarte heller ikke å følge opp den fine starten fra forrige helg og fikk 25/11 innledende og 6/6 i finalen (fullt hus på kne og 0/0 på liggende da skuddene satt i feil skive).


For presseliste se vedlegg og for detaljerte resultater se linken: http://sondreholand.skytterlag.no/

Vis vedlegg (89 kb)

Seniortreninger på onsdager fra kl 18.30 Lagt inn onsdag 9. januar 2013 av pel Selv om det i skrivende stund ikke er lagt ut i lagskalenderen kan vi informere om at det blir seniortrening i dag fra kl 18.30.

Det vil også bli seniortrening på onsdagene videre utover vinteren, samme tid og sted.

Mvh
Per Einar
sportslig koordinator NSKL

Strålende start på feltsesongen i Trøgstad - to på pallen Lagt inn søndag 6. januar 2013 av pel Det var en forventningsfull og ivrig gjeng som i morgentimene søndag la i vei til Trøgstad for å skyte i gang årets feltsesong. Mange har sett frem til utendørsskyting igjen etter en lang høst med god trening innendørs. Og hvilken start det ble.

Ketil Gundersen (kl. 4) var eneste senior i grovfeltløypa, men han skjøt til gjengjeld meget bra. Han hadde gjort grundige forberedelser til sesongstarten og fått sikkerhet for skrutabellen med og uten vind i sin grundige innskyting. Å bruke tid på forhånd for å starte sesongen vel forberedt på hvordan våpenet går på forskjellige avstander betalte seg for Ketil. Han skjøt seks treff på de fem første holdene og med fem på siste holdet ble det 29 treff og 10 innertreff. Han lå dermed på 6. plass på 30-skudden i klasse 4. Det var ingen i klassen som skjøt fullt, men hele 6 skyttere i klasse 5 og en i klasse 3 hadde 30 før finalen. Ketil lå således ikke veldig høyt plassert før finaleskuddene. I finalen viste Ketil sin klasse og banket inn 5/1 på det første og 6/1 på det andre. Særlig fullt hus på siste holdet var en stor prestasjon, og det var kun et par andre skyttere som klarte det samme. Med 11 treff skjøt han seg opp til en strålende andreplass sammenlagt i klasse 2-5, hvor hele 148 skyttere deltok. Vi gratulerer med prestasjonen og medaljen!
Også i rekrutteringsklassene ble det en god start. Amadeus Wang er ikke noen rutinert feltskytter, men med en god treningsrunde på Varpet lørdag stilte han likevel godt forberedt til skyting i Rekruttklassen. Han startet meget godt og skjøt fullt på de to første holdene, og med rolige vindforhold gjennom løypa videre også ble det fem på de tre siste holdene. 27 treff og 12 innertreff er en meget god sesongstart i Rekruttklassen. Og gledelig nok holdt det til en flott andreplass etter Arne Hansen fra Røyken som fikk 28/10. May Helene Bengtson ble nummer 10 med 23/4 etter at et holdt med kun to treff ødela mye for henne. Likevel ingen dårlig start for henne heller. 23 Rekrutter deltok i Trøgstad.
I klasse Ekldre Rekrutt var det Alexander Bengtson som overbeviste og skjøt fullt hus, 30 treff og 23 innertreff er en meget god start og resultatet holdt til en flott femteplass i den knallharde klassen. Sindre Olafsen og Jonathan Wang debuterte som Eldre Rekrutter og Sindre var nok mest fornøyd etter pene 28/9 i sin debut med grovkaliber. Jonathan kunne nok ønsket seg en noe bedre start etter å ha fått 17/6. 42 Eldre Rekrutter deltok i Trøgstad.
I juniorklassen hadde vi også med to debutanter i klassen, og Knut Atle Sørskogen Stovner viste hvor god feltskytter han har blitt, også med et par hold knestående. Kun en bom på første knehold ødela for ham, men 29/20 er en god juniordebut, selv om det bare holdt til en 12. plass(!). Robin Belgen startet bra, men det kan skyldes noe tynt treningsgrunnlag at han bare endte med 13/5 til slutt. Lite skytetrening etter feltfinalen på LS i sommer bidro nok til at det ikke holdt helt inn denne gang. Det deltok hele 32 juniorer i Trøgstad.
Alt i alt - FOR EN START!
Resultater http://www.trogstad-skytterlag.no/template/felt13/StartFrame.htm
Vi gleder oss allerede til fortsettelsen i Høland til helgen.