januar 2014

Klubbmesterne på 15m er kåret for 2014 (oppdatert) Lagt inn fredag 31. januar 2014 av pel Da er årets klubbmesterskap på 15m over for denne gang og vi endte opp med 38 skyttere. Det skal vi være godt fornøyd med i en periode hvor vi hører at det er mye sykdom i hjemmene rundt om. Ekstra gledelig med hele 10 deltakere i klasse 1 - her har de mer etablerte seniorene fått et eksempel til etterfølgelse.
Vinnerne ble følgende:
kl 3-5: Odd Arne Samdal, 336 poeng (6 delt.)
kl 2: Bjørg Margrethe Jøndal, 339 poeng (4 delt.)
kl 1: Halvor Hanto, 241 poeng (10 delt.)
kl R: Amadeus Gaardsø, 342 poeng(3 delt.
kl ER: Sindre Olafsen, 347 poeng (5 delt.)
kl J: Alexander Bengtson, 344 poeng (5 delt.)
kl ASP: 5 deltagere
Detaljerte resultater finner du på denne linken, og ellers via menyene til venstre (Resultatlister -> Interne stevner).

Sindre Olafsen fortsetter å imponere i felten - vant også i Blaker Lagt inn søndag 26. januar 2014 av pel Sindre Olafsen i klasse Eldre Rekrutt har virkelig funnet feltformen, for under dagens feltstevne ute i Blaker så prikket han igjen inn 30 treff. Han satte også så mange som 26 av treffene i skivenes innertreffsone. I Blaker var det også finale og Sindre satte også sine 12 finaleskudd som treffere i figurene og endte da opp med 42 treff. Det ble noen tapte innertreff i finalen, men 7 av tolv satt likevel innerst i figuren. Med 42/33 ble det en klar seier til Sindre. Han var 4 innertreff foran nummer to, Ole Kasper Martinsen fra Fet. 4 innertreff er god margin i denne tøffe klassen, hvor man ofte sliter med å skille de beste. Strålende gjort av Sindre dette her og en ny gullmedalje ble innkassert.
Det var også jevnt bra skyting av de øvrige ungdommene fra Nittedal, men de slet med å hevde seg i toppen denne gangen. I Rekrutt ble det 26 treff på Amadeus Gaardsø(tidl. Wang) og May-Helene Bengrtson og 25 treff på Truls Kluften. I Eldre Rekrutt skjøt Jonathan Gaardsø(tidl. Wang) 27 treff og i juniorklassen skjøt Knut Atle Sørskogen Stovner 28 treff, Alexander Bengtson 27 treff og Lasse Johansen 25 treff. Aspirant Helene Olafsen skjøt til 18/9. Blant seniorene som gikk grovfelt var det denne gangen Ketil Gundersen i kl 5 som var best med 27 treff, men også Andreas Lunde imponerte med 26 treff i klasse 2. Ketil la på en finale med 8 treff og endte på 35 totalt, noe som ga en fin 15. plass. Andreas ble nummer tre i klassen på 30-skudden, men en finale på 5 treff var ikke nok til å hevde seg i toppen blant alle de gode grovfeltskyterne i klasse 2-5. Det endte med en 41. plass blant de noe over hundre deltakerne.

Resultatene ligger ute her:
http://www.livevisning.com/blaker/liveresult/StartFrame.htm

Amadeus Wang på pallen også i Råde Lagt inn mandag 20. januar 2014 av pel Søndag var det duket for felt i Råde og noen av våre ivrige ungdommer tok også denne dagen turen ut på feltskyting. For Amadeus Wang i klasse Rekrutt ble det igjen et godt resultat med 26/10 innledningsvis og en relativt sett god finale på 8/3 så endte han opp med 34/13 og en tredjeplass. Pallplass og bronse nummer to denne helgen altså. Også Truls Kluften skjøt en bra finale i denne klassen og med 7/1 skjøt han seg opp fra 13. plass innledningsvis til en flott sjetteplass til slutt. 22/4 pluss 7/1 ga 29/5 til slutt. Det var mange som slet med å få treff i finalen i Råde og resultatet våre to fikk opp viste seg å være bra. Vinneren i klassen var imidlertid i et umulig hjørne, Maria Skogly fra Røyken skjøt nemlig 30/16 og la på 12/7 i finalen. 42/23 holdt til en soleklar seier i denne klassen.

Fullklaff for Sindre på felten i Ski (Oppdatert) Lagt inn lørdag 18. januar 2014 av pel Dagen i dag ble historisk for Sindre Olafsen idet han under finfeltstevnet ute i Ski prikket inn det maksimale resultatet 30/30. Det er fem hold på rad med 6 treff i innertreff-sonen av feltskiva, og er en fantastisk god prestasjon som det ikke er alle forunt å oppnå. At det også var noe krevende vindforhold i dag gjør ikke prestasjonen mindre, selv om han skyter med grovkaliber så påvirkes både kulebane og i noen tilfeller også liggestillingen. Når man har skutt 30/30 så vet man at man har vunnet så lenge det ikke er etterfølgende finale. Man kan ikke bli rangert bak noen og det dårligste man da kan oppnå er delt seier. Vi gratulerer så mye med prestasjonen og det som ble en sterk seier.
I tillegg til Sindre sin fantastiske prestasjon var det også mer å glede seg over ute i Ski. Knut Atle Sørskogen Stovner prikket nemlig også inn 30 treff i juniorklassen og med hele 23 innertreff så holdt det til en flott tredjeplass og bronsemedalje. Vinner her ble Anders Madsen fra Oslo Østre med 30/26.
I klasse Rekrutt ble summene denne gangen noe lavere enn vanlig på grunn av de nevnte vindforholdene, men Amadeus Wang klarte seg rimelig bra likevel og fikk opp 26 treff og 14 innertreff. Det også ham en flott tredjeplass og bronsemedalje, kun etter innertreff bak sølvet, men to treff bak vinneren Julie Johannessen fra Fredrikstad. Godt å se at Amadeus er i gang med felten igjen, han var jo en av de aller beste i denne klassen i forrige sesong. Også Truls Kluften havnet på premieplass i denne klassen med et brukbart resultat på 23/9. Dette holdt til en åttendeplass denne gangen.
Helene Olafsen i Aspirant fortsetter også fremgangen og fikk denne gangen 22/5 på sin runde. Denne jenta får vi nok høre mere til.

Med en pallplass i hver av de tre ungdomsklassene og den soleklare vinneren i Eldre Rekrutt er det all grunn til å glede seg med de gode ungdommene våre.

Resultatene er lagt ut her:
http://www.dfs.no/aktuelt-na/resultater/?eventId=132797

3 kretsmestere på 15m Lagt inn fredag 17. januar 2014 av pel Årets KM på 15m er nå avsluttet og når alle var gjennom så endte vi opp med tre flotte kretsmestere oppe i Gjerdrumshallen.
Klasse Rekrutt - May Helene Bengtson som innledet med 245 og la på gode 99 på omgangen (fortløpende finale). Med 344 poeng slo hun nummer to Markus Stubberud fra Rælingen med 4 poeng.
Klasse Eldre Rekrutt - Sindre Olafsen som innledet med det moderate(til ham å være) resultatet 244 poeng og også han la på gode 99 på omgangen og endte opp med 343 poeng. Her var det en jevnere kamp om seieren idet også Kristoffer Myhr fra Rælingen endte opp med 343 poeng. Sindre hadde 16 innertiere mot Kristoffer sine 11 så da ble det seier til Sindre med 5 innertiere mer.
Klasse 1 - Martin Aspprusten som er en nyrekruttert senior fra sist høst som har vist stor fremgang og lykkes meget bra i sin konkurranse-debut. Det ble gode 242 poeng innledende og dette var ett poeng foran Astrid Aasberg fra Gjerdrum. Deretter skjøt Martin sin første omgang noen sinne - 10 skudd liggende på 75 sekunder krever god teknikk og fart for i det hele tatt å få unna 10 skudd, og aller helst med tier som resultat - og han skjøt til sterke 96 poeng. Da endte han opp med 338 poeng og økte med to poeng til Aasberg.

Vi gratulerer vinnerne med kretsmesterskapene.

I klasse Junior og klasse 2 ble det andreplasser til henholdsvis Alexander Bengtson (339) og Andreas Lunde (338).

Ellers må vi nevne at vi hadde med en veldig stor tropp med ungdomsskyttere med opp i Gjerdum. Flott at det fortsatt drives så godt i vår ungdomsgruppe, og se denne flotte omtalen vi fikk fra arrangøren. Bilde av noen av dem har de også tatt.
http://www.skytterlag2.no/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=89789
Dere finner også link til resultatene via denne linken.

Klassesetting 2014 Lagt inn fredag 10. januar 2014 av nsklnews Som de fleste vel har fått med seg ble opprykkgrensen for opprykk fra klasse 2 til klasse 3 endret fra 242 poeng til 240 poeng i fjor høst. Enkelte har stusset over dette, men det har alltid vært slik at DFS setter opprykksgrenser tidlig på høsten. Grenser som benyttes når man bestemmer klasse for den enkelte skytter kommende år. Man kan lese mer om dette i kapittel 7 i Skytterboka.

Skrivet som ble sendt ut ligger her.

I vedlegget til artikkelen finner dere klassen den enkelte er oppført med i øyeblikket.

Vis vedlegg (58 kb)

Trøgstad-felten, May Helene på pallen i Rekrutt Lagt inn søndag 5. januar 2014 av pel Trøgstadfelten var som vanlig arena for sesongåpningen til feltskytterne på Østlandsområdet, og Nittedal stilte også i år opp med en del skyttere.

På finfelten var det søskenparet Bengtson som overbeviste mest og for May Helene holdt det også til pallen. Hun skjøt 29 treff i klasse rekrutt og med 8 innertreff holdt det til en flott tredjeplass og bronsemedalje. Det var fullt hus helt frem til femte og siste holdet hvor det ble 5/0, og der glapp faktisk seieren i og med at ingen skjøt fullt i rekruttklassen denne gangen. Det var altså kun antall innertreff som rangerte henne bort fra de to øverste plassene. Broren Alexander er nyopprykkede Junior og viste at han også blir å regne med i denne klassen utover. Han prikket 30 treff i debuten i juniorklassen og det er en meget god prestasjon. Det er imidlertid tøft i juniorklassen og selv om han hadde bra med innertreff, så holdt hans 30/22 "kun" til en 8. plass i det gode selskapet. Også juniorene Knut Atle Sørskogen Stovner og Lasse Johansen skjøt bra i sesongstarten med sine 29/18 og 28/18. Det er bra levert i juniorklassen. For Rekrutten Truls Kluften ble det litt tungt i starten med fire på første og tre på tredje holdet, og han endte opp med 22 treff.
I klasse Eldre Rekrutt var Sindre Olafsen på vei mot noe stort idet han etter tre hold hadde skutt til 18 treff og 17 innertreff, men så ble det kun 5/1 på hold fire og løpet var kjørt i en klasse som alltid vinnes med 30 treff. Med 6/5 på siste var han imidlertid på sporet igjen og endte opp med 29/23 som er et godt resultat, men det holdt "kun" til 10. plass når det ikke var 30.
Vi hadde også med aspiranten Helene Olafsen som skjøt en bra runde i sin feltdebut, og hadde til og med fullt hus på hold 4 og endte opp med flotte 19 treff.
På seniorsiden var det noe tynnere deltagelse fra Nittedal, men Ketil Gundersen(5) Andreas(2) og Per Einar Lunde(4) hadde en fin tur rundt på et bra grovfeltopplegg. Ketil Skjøt stang ut på alle holdene og fikk 5 x 5 treff og 25 totalt, mens Andreas mistet noen treff for mye på hold 1 og 3 og endte med 21 treff. For Per Einar var det lenge lovende med kun et mistet treff etter fire hold. Siste holdet var imidlertid krevende med knestående skyting på en trekant som lå ute på 385 meters avstand, hellende standplass, en anelse nedoverbakke mot skivene og en smule avslutningsnerve - det endte med kun tre treff på siste holdet og 26/8 totalt. Finalen glapp da med ett treff denne gangen.
Resultatene finner dere her:
http://www.trogstad-skytterlag.no/template/felt14/StartFrame.htm