januar 2016

Nittedal fikk 5 kretsmestere på 15m 2016 Lagt inn torsdag 28. januar 2016 av pel Våre skyttere tok godt for seg under årets KM på 15m nede på Skjetten - hele fem kretsmestere ble det til slutt.

Den største overraskelse var det at vi fikk kretsmesteren i klasse 3-5. Det var Andreas Lunde fra kl. 4 som fikk bra klaff denne kvelsen og slo de øvrige 21 seniorene som stilte til start - herunder flere fra klasse 5. Han fikk 337 poeng med 12 inne etter 238 og en god omgang på 99. Vi skal her også huske på at dette var skyting av 25-skudden etter det gamle innendørsprogrammet, det vil si ingen skudd liggende, tre kneserier og to stående serier. Litt tyngre å få poengene enn på et vanlig DFS-program med andre ord. Seiersmarginen var ikke større enn at det måtte rangeres på innertiere, men som i sangen til Anne Grethe Preuss - "..av og til er en millimeter nok..". Bra gjort å ta hjem dette av Andreas, forøvrig med en syver på stående underveis, klassisk "rangeringsskudd".

Bjørg Margrethe Jøndal har vært strålende i klasse 2 denne vinteren, så det var ikke like overraskende at hun vant klasse 2 klart, men ikke desto mindre var det jo gledelig. Hun fikk 341 etter 243 innledende og 98 på omgangen.

Det var også mye god skyting blant ungdommene og både Helene Olafsen, May Helene Bengtson og Truls Kluften skjøt til 248 poeng innledende. May- Helene Bengtson vant klasse ER og ble kretsmester med 348. Truls ble nummer to med 345 poeng. Helene Olafsen vant klasse R med 346. Hun var knusende overlegen og vant med hele 11 poeng til nummer to. Sindre Olafsen vant klasse J med 344 etter å ha skutt 245 + 99. Adrian Haugane ble nummer fire med 331. I Aspirantklassen hadde vi med to ivrige som skjøt godt i Even Thingelstad med 234 og Robert Sørbrøden Miller med 225.

Vi gratulerer Andreas, Bjørg, Sindre, May Helene og Helene som kretsmestere!

Ungdommene med sterk lagseier og gode resultater i Råde Lagt inn tirsdag 26. januar 2016 av pel Våre feltskytende ungdommer fortsetter å overbevise ute i felten. Sist helg var det Råde skytterlag som var arrangør for feltstevne og de slet med værforholdene. Ikke var det for kaldt, ikke var det snøstorm, men i stedet var det tåke som kom inn i området på grunn av det milde været. Grovfelten måtte av den grunn avlyses, men finfelt på 100m gikk greit.
Greit og mer enn greit gikk det også for de av våre ungdommer som stilte til start. Sindre Olafsen var beste junior på 30-skudden med sine 30/22, men var uheldig og ble rangert ut av pallen etter 11 treff i finalen. Tre skyttere endre på 41/30 i kampen om bronsen og Sindre ble dårligst rangert av dem på grunn av den ene bommen i finalen - da ble det en femteplass denne gangen.
Søster Helene Olafsen var beste Rekrutt på 30-skudden med 30/9 og den eneste av finkalibergjengen som klarte 30 treff. Godt gjort av Helene. I finalen ble det to bommer på henne, men det var likevel bare en som klarte å gå forbi henne i finalen takket være den gode hovedrunden. Det ble da en flott sølvmedalje på Helene og vi gratulerer med den.
May Helene Bengtson skjøt også bra i klasse Eldre Rekrutt, men en bom fikk hun og det er skjebnesvangert i den sterke klassen. Med 29/19 ble hun nr 10 og fikk siste premieplass. I finalen gikk det på skinner igjen og det ble 12/10 her og totalt 41/29 og ett hakk opp på listen til 9. plass.
Vi hadde også med junioren Adrian Haugane som så langt har slitt litt med kneskytingen i starten av junior-karrieren. Det kommer nok litt etter litt og nå ble det 24 treff etter alle bommene kom på kne. Vår ferske aspirant Robert Andre Sørbrøden Miller var også med og skjøt riktig så bra og fikk 23/7. Her vil vi også rose Alexander Bengtson som fikk sin grovefeltdeltagelse avlyst og da i stedet brukte tiden på å hjelpe den ferske aspiranten - flott gjort, og man skal ikke se bort fra at det også hjalp unggutten til flere treff.
Til sist, og ikke minst så ble det en flott lagseier på nittedølene. Helene, May Helene og Sindre deltok på laget og de mistet kun ett treff til sammen. Da ble det 89/50 og ett treff mer enn det sterke Blakerlaget på andre. Gratulerer med en artig lagseier.
Resultatene ligger også her: http://www.livevisning.com/raade/resultater/2016/radefelten/StartFrame.htm

God start på feltsesongen Lagt inn mandag 18. januar 2016 av pel Feltsesongen 2016 er nå to helger gammel og våre skyttere er til de grader med fra start.

På seniorsiden ble det finale på Ketil Gundersen nede i Trøgstad og i Høland ble det "knock-out-klasseseier" på innledende av Alexander Bengtson i kl 3 - 28 treff er råbra på hans andre grovfelt noen gang (neste på listen hadde forøvrig 24 treff...). Også bra at hele seks seniorer deltok i snødrevet nede i Trøgstad, mens det bare var fire som ikke ble skremt fra å delta i Høland.

Våre ungdommer imponerer også stort, og i juniorklassen har Sindre Olafsen så langt vunnet Ski-stevnet (30/27!!) og blitt nummer tre i Trøgstad og i Høland - på tre starter har han ennå ikke mistet noen treff, bare noen få innertreff.
Helene Olafsen har også startet meget bra i Rekruttklassen med andreplass i Ski og tredjeplass i Høland. May Helene Bengtson har en tredjeplass i Ski og har 30 treff på begge starter så langt. I Høland skjøt også Truls Kluften til 30 treff. I tillegg har vi også fått med ut to nye aspiranter som har debutert i felt - Even Tingelstad og Robert Andre Sørbrøden Miller som har vært med på hvert sitt feltstevne i krevende vintervær - vi håper det har gitt mersmak.

Morsom start på feltsesongen, og nå er det om å gjøre å henge med ut for de øvrige. Kulde og snøvær kler vi ut, og selv 24-25 minusgrader nede i Høland og kaldt, snøfykende guffent vintervær i Trøgstad stoppet ikke nittedølene og humøret var på topp også etter endt skyting.

Neste på agendaen nå er Rådefelten, Blakerfelten og Gjerdrumsfelten(finfelt) de kommende helger. Vi ønsker lykke til videre.