desember 2011

Resultater juleskyting Lagt inn søndag 18. desember 2011 av nsklnews Årets juleskyting ble avholdt på Varpet torsdag 15. desember med god deltagelse. Hele 48 personer deltok i de ulike klassene, noen færre enn i 2010, men deltagelse må ses i lys av det ikke har blitt arrangert noen skyteskole denne høsten. Skyteskolen fylte opp mange plasser i 2010 og sånn sett var det relativt god deltagelse i 2011.

Skyteprogrammet har nå blitt en tradisjon og er basert på "Yatzi", med mange like, ulike og par osv. Skytterne har tatt veldig godt i mot dette programmet og det har nok kommet for å bli. Innimellom skyting og kakespising ble det også gjort stas på våre æresmedlemmer. De fikk hver sin velfortjente jubileumsmedalje i anledning at laget i år fylte 150 år.

Rune Dahl stakk av med hovedpremien
Når det gjelder selve skytingen, så var det Rune Dahl som stakk av med seieren i klasse 2-5, og han fikk sin hovedpremie. Rune skjøt veldig bra og fikk poeng på alle serier. Poengsummen 154 er veldig sterk tatt i betraktning av stillingene han skjøt i var henoldsvis kne, stå, kne og stå. Særlig imponerende å klare "Yatzi" på stående med fem niere. Det ble en solid seier og hele 32 poeng ned til nestemann, Odd Arne Samdal. Altså en velfortjent hovedpremie på Rune. Det deltok beskjedne 5 deltagere i disse klassene, men de som ikke stilte opp skulle nok uansett få slite mot rekordsummen til Rune. Ingen har vært i nærheten av denne summen i noen av de tidligere juleskytinger med dette programmet.

Prestisjeseier til Svein Kibsgaard
Klasse 1/veteraner ble vunnet av Svein Kibsgaard i en klasse med hele 18 deltagere. Svein fikk også poeng i alle øvelsene og med sterke 150 poeng var han 8 poeng foran Hans Petter Svendsen. Dette er hovedklassen for foreldre uten særlig skyteerfaring og alle skyter liggende. Her var det mange som moret seg over å få prøvd seg på skyting uten at det var noen alvorlig konkurranseramme. Prestisjen mellom foreldrene var likevel på plass og mange muntre kommentarer kom i kampens hete. Vi gratulerer Svein med prestisjeseieren og hovedpremien i klassen.

Kveldens beste resultat
I ungdomsklassen var det Robin Belgen som stakk av med seieren med kanonresultatet 164 - han skjøt faktisk maks på 3 av 4 øvelser, og fikk også poeng på alle øvelsene. Bare på øvelsen med ulike "misset" han litt i forhold til maks - som skytter er vel det greit nok, at han ikke var så god på å spre serien utover.... Veldig godt skutt, og særlig imponerende var "Yatzi-avslutningen" med 50 poeng med fem innerblinker. Robin stakk av med hovepremien i klassen som hadde 15 deltagere. Han vant med 36 poeng på nestemann, Christopher Scholz.

I aspirantklassen var det den ferske skytteren Robin Sørlien som klarte seg best og med 105 poeng var han 30 poeng foran nestemann som ble Robert Johnsen. Det var 10 deltagere i denne klassen.

Arrangementet gikk greit til tross for et nødvendig skifte av gummibånd på et par av skivene, og de fleste reiste hjem med et hyggelig minne om skyteåret 2011.

Resultatene finnes via menyen til venstre. "Resultatlister"->"Interne stevner"->"Juleskyting".

Juniorskytter Joakim Thue i mesterlig form Lagt inn søndag 11. desember 2011 av nsklnews Samlagsmesterkpet i innendørsskyting på 15 meter ble avholdt på Brattåsen skytebane med Fet skytterlag som arrangør fra mandag til lørdag siste uke. Nittedal skytterlag var som vanlig godt representert i forhåndspåmeldingen, men noe sykdom medførte at ikke alle kunne stille til start.

I juniorklassen var det stilt store forventninger til at Joakim Thue skulle følge opp den gode skytingen fra tidligere i høst og gutten infridde til de grader. Viken II-mesteren avrundet en fantastisk flott innendørssesong på mesterlig vis ved også å ta samlagsmesterskapstittelen på 15m denne uken. Han skjøt til 247 poeng allerede på onsdag og selv om vel få trodde at denne poengsummen skulle holde helt inn, kunne Joakim lørdag ettermiddag konstatere at konkurrentene ikke kunne matche hans resultat. Han vant med ett poeng på Glenn Thomas Ørmen fra Rælingen og Camilla Emilie Bergersen fra Gjerdrum. Joakim beviste med denne seieren at han har vært sesongens beste juniorskytter i Akershus.

De to øvrige juniorene, Håkon Orskaug og Eivind Kylgård hadde ikke like god klaff og var nok begge litt skuffet med henholdsvis 231 og 230 poeng. I første rekke er det nå på liggende de har mest å hente i forhold til sine konkurrenter selv om knestående er den mest krevende stillingen.

I klasse eldre rekrutt var det også stilt forventninger til at Knut Atle Sørskogen Stovner og Robin Belgen skulle fortsette sin fremgang, men ingen av de to hadde fullklaff med henholdsvis 245 og 243 poeng og 13. og 16. plass. I stedet var det noe overraskende Denise Tøn som slo til med et flott resultat på 246 poeng en fin niendeplass. Denise har kun i begrenset grad kunnet delta på konkurranser, men har fått presset inn noen treningsrunder i kalenderen. Hun er utvilsomt et stort skytetalent som vi svært gjerne skulle sett mer til på standplass. Vi håper resultatet og plasseringen inspirerer henne til videre deltagelse.
Christopher Scholz og Lasse Johansen skjøt begge 237 poeng med fire innerblinker og delte med det 18. plassen i klassen. Klassen ble vunnet at Andreas Martinsen fra Rælingen med 250 pong.


I klasse rekrutt var det nok en gang Alexander Bengtson som var vår beste skytter med 244 poeng og en fin 9. plass. Også Nicolai Svendsen Piela kan være greit fornøyd med 237 poeng og 20. plass. De øvrige deltagerne fra Nittedal hadde nok håpet på flere poeng alle sammen. Sindre Olafsen ble nr 23 med 233, Robin Evjebråten nr 24 med 232 og Markus Kibsgaard nr 25 med 232. Klassen ble vunnet at Lars Thorvaldsen fra Rælingen med 250 pong.

Vi hadde også med tre aspiranter og alle kan være godt fornøyd med sin skyting. Eirik Øyås fikk 235, Benjamin Scholz fikk 234 og Robert Johnsen fikk 229.

I lagskytingen ble det forhåndspåmeldt tre lag med ungdommer, men sykdom medførte flere omrokkeringer underveis. Ingen av lagene hevdet seg i toppen, men lag 1 fikk 735 pong og hele 28 innerblinker som ga en 5. plass.

På seniorsiden var det Kenneth Lines som leverte den beste prestasjonen med sine 239 poeng og en flott 5. plass. Kenneth Hadde også hele 10 innerblinker på sine 15 knestående og 10 stående skudd og det var det faktisk bare en senior i klasse 3-5 som kunne matche og det var samlagsmester Jan Strand fra Blaker som fikk 11 innertreff. Veldig bra avslutning på sesongen for hans del med andre ord. I samme klasse fikk Bjørn Dahl 234 poeng og fire innerblinker. I klasse 3 slo også Rune Dahl til med 234 poeng og fem innerblinker (viktig seier over faren altså...) som holdt til en glimrende 3. plass i klassen.
I totalkampen om tittelen i klasse 3-5 ble det henholdsvis 13. plass på Kenneth, 25. plass på Rune og delt 26. plass på Bjørn blant 51 deltagere.

Sykdom hindret deltagelse i klasse 1, mens Henning Tøn i klasse 2 ikke hadde noen god dag med sine 238 poeng og 14. plass. 45 poeng på første liggende er rent for lite og medførte nok at slaget allerede var tapt i starten.