mars 2013

God skyting av ungdommene i påsken - Knut Atle på pallen Lagt inn søndag 31. mars 2013 av pel Et av de tradisjonelle påskestevnene er "kroksjøfelten" inne på finnskogen i regi av Åsnes skytterlag. Årets stevne ble arrangert på skjærtorsdag i strålende påskesol og gode vindforhold - gode vindforhold betyr bortimot vindstille.

Det var våre ungdommer som lot seg friste av den tradisjonelt gode feltarrangøren og det flotte påskeværet, og de kunne alle sammen reise hjem godt fornøyd med sin skyting.

Alexander Bengtson ble vår resultatmessig bestemann også denne gangen idet han nok en gang kom seg gjennom feltrunden med 30 treff. Han fikk 19 innertreff og det antallet innertreff har tidligere i vinter vært litt for lite til å kjempe om medaljene. Det viste seg å bli for lite denne gangen også og Alexander endte på en sjetteplass.

I juniorklassen fikk også Knut Atle Sørskogen Stovner til et meget godt resultat med 29 treff og hele 24 innertreff. Selv om det ikke ble 30 denne gangen heller så gjorde antall innertreff susen i resultatlistene. Når man tar med at to hold er knestående i junior så er 24 innertreff meget bra. Knut Atle havnet med dette på en gledelig pallplass ved å bli nummer tre.

I klasse Rekrutt skjøt May-Helene Bengtson gode 26 treff og 10 innertreff, mens vår ferske rekrutt Truls Kluften skjøt til 23 treff og 8 innertreff. Ut fra vinterens resultater i Rekrutt skulle May-Helene da være i nærheten av medaljekampen, men det viste seg å være et treff og noen innertreff for lite, og hun ble dermed nummer fem. Truls endte på en niendeplass.

Vi har også bilde av gjengen, fra venstre Knut Atle, Alexander, Truls og May-Helene.

Resultatene sporet vi omsider opp på Solør skyttersamlag sine hjemmesider, se linken:
http://www.skytterlag2.no/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=81062

Vis vedlegg (406 kb)

Amadeus vant Akershuskarusellen i felt, kl Rekrutt Lagt inn tirsdag 26. mars 2013 av pel Med helgens stevne oppe på Koppang ble også årets Akershuskarusell avrundet. Det var ingen fra Nittedal som tok den lange turen oppover, og det er da lov å stille spørsmål ved om det er formålstjenelig at avslutningsrunden for en slik aktivitetskonkurranse går såpass langt unna?

Det har uoffisielt vært kjent lenge at Amadeus kom til å ta seieren i klasse Rekrutt og det var ingen som var i nærheten av å true seieren når alle rundene var over. Han vant med 160/65 (6 tellende stevner hvor maks er 180/180). Neste på listen hadde 139/57 så dette ble en veldig klar seier, og bekrefter inntrykket vi har hatt denne vinteren om at Amadeus har vært den beste felskytteren i sin klasse i Akershus. Vi gratulerer med sammenlagtseieren. I samme klasse ble May-Helene Bengtson nummer 3 med 124/43.
I Eldre Rekrutt endte Alexander opp med en god 5. plass med 179/113 og han misset da makstreff med et tellende stevne på 29 treff. Litt mer å gå på når det gjelder innertreff. Vinneren av klassen ble suverene Benjamin Karlsen som hadde 180/161 - meget sterkt å miste kun 3 innertreff i snitt på 6 stevner. Sindre Olafsen ble her nr 13 med 153/80 etter at deler av sesongen ble ødelagt av sykdom, og Jonathan Wang ble nr 16 med 119/39(skjøt med kal. 22). Knut Atle Sørskogen Stovner var den eneste av våre juniorer som fullførte karusellen og fikk en 7. plass med 167/96. Også her hadde vinneren 180 treff.
Resultatene finner dere her:
http://www.skytterlag2.no/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=80963

Akershusserien 2012/2013 er ferdig - ingen finaleplass på Nittedal Lagt inn onsdag 20. mars 2013 av pel Årets Akershusserie i innendørsskyting er nå over for Nittedals del. Fortsatt gjenstår finaler, men denne gangen blir det uten deltagelse fra Nittedal.

Nittedal I endte på 5. plass i divisjon 3 med 6 poeng (tre seire). Siste finaleplass gikk til Høland Bjørkelangen I, som hadde 8 poeng.

Nittedal II endte på 7. plass i divisjon 4 med 4 poeng (en seier og en W.O.). Siste finaleplass gikk til Fet som hadde 6 poeng.

Beste Nittedalskytter gjennom vinteren ble Ketil Gundersen med et snitt på 288 poeng (7 av 7 runder), deretter Odd Arne Samdal med 286 poeng (1 runde) og Kenneth Lines med 284 poeng (3 runder). Beste enkeltrestulat hadde Ketil og Bjørn Dahl som begge oppnådde 290 poeng i en av rundene.

De øvrige som deltok var: Bjørg Margrete Jøndal, Per Olav Listou, Steffen Nielsen, Eivind Kylgård, Rune Dahl og Per Einar Lunde.

Totalt var det altså 11 seniorer fra Nittedal som deltok i de syv rundene for enten lag 1 eller 2. Dette er med andre ord en fin type skyting for å holde oppe aktiviteten på seniorsiden gjennom vinteren. Neste år bør det være mulig å delta med enn å ett lag.

16 enheter påmeldt årets skyttercamp under LS Lagt inn onsdag 20. mars 2013 av pel Planleggingen av sommeren er for lengst i gang og noen spikret planene så tidlig at det ikke var rom for deltagelse på Landsskytterstevnet når det "overraskende" dukket opp som et alternativ ut i august.

Mange har imidlertid unngått de størstte kollisjonene i kalenderen og hele 16 enheter med enten campingvogn eller telt er pr i dag meldt på til årets skyttercamp under LS på Oppdal. Tilsammen 27 skyttere favner man da om, og det er veldig bra. I tillegg kommer jo også de som har ordnet innkvartering på hotell og hytter osv. Det tegner til å bli bra deltagelse med andre ord, og det er ikke så merkelig at Oppdal er populært.

De som har vært der tidligere vet at dette er meget kompakt opplegg, hvor man helt fint kan bo i skyttercampen og rusle både til bane og feltskytingen uten å slite seg helt ut. Vi kommer nok med flere påminnelser om selve deltagelsen etter hvert, men det er jo ennå noen måneder til påmelding av skyktterne må være på plass.

Amadues Wang nr 8 i Østlandsmesterskapet - Akershus nummer to i lag Lagt inn mandag 18. mars 2013 av pel Vår gode Rekrutt Amadues Wang stod for en flott prestasjon under Østlandsmesterskapet i finfelt som ble avholdt av Vestre Trysil skytterlag i helgen. Det var en krevende finfeltløype de skulle gå, hvor det var syv hold og med figurer med krympet treffsone(samme som på Landsskytterstevnet, men da slipper Rekruttklassen unna med ordinære figurer). Særlig for rekruttene ble dette da meget krevende. Likevel fullførte Amadeus runden på en bra måte og fikk 35 treff og 21 innertreff. Relativt sett bra med innertreff til å være Rekrutt og han var da også best av de med 35 treff og han landet da på en flott åttende plass i det gode selskapet. Det deltok 27 utplukkede skyttere fra skyttersamlagene på Østlandet, og en åttende plass blant de aller beste Rekruttene for tiden, det er meget bra. Det holdt også til premieplass for ham. Amadues ble også beste Akershusrekrutt og telte derfor med i lagskytingen for Akershus. Laget skjøt seg inn til en strålende andreplass og da ble det også medalje på Amadeus i lagkonkurransen.

Vi gratulerer Amadues så mye med strålende innsats.

For de to andre deltagerne fra Nittedal var det nok ikke like mye glede å spore, men de skal ta med seg den nyttige erfaringen det er å være en av de utplukkede i et Østlandsmesterskap - bare det å bli plukket ut til å være med her er godt gjort. May-Helene fikk 27/15 og en 23. plass i Rekrutt (27 deltagere), mens Odd Østerhus fikk 37/21 og en 17. plass i V65(25 deltagere).

For resultater, se linken:
http://www.skytterlag2.no/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=80751

Hele tre Nittedøler tatt ut til Østlandsmesterskapet i finfelt Lagt inn tirsdag 12. mars 2013 av pel Etter god skyting den senere tid var det trolig ikke noe trøbbel for uttakskomiteen når det gjaldt uttak av en Rekruttskytter til Akershus sin tropp til Østlandsmesterskapet i felt. Amadeus Wang fikk plass på laget.
Mer overraskende var det at det også ble plass til May-Helene Bengtson på laget, men det var ikke fordi hun ikke har skutt bra, mer fordi flere ikke var klar over at det skulle være med flere Rekrutter på laget. Hun ligger på tredjeplass i Akershuskarusellen og da ble også den tredje og siste plassen i Rekrutt tildelt henne.
Like overraskende var det at vi også fikk med en veteran på Akershuskvoten. Odd Østerhus dukket opp på feltarenaen i grevens tid og fikk med seg den gode følelsen fra klubbmesterskapet og på den tok han med seg KM, SM og Viken II, og skjøt så bra her at uttakskomiteen satte han opp på Akershuskvoten til ØM.

Vi gratulerer alle sammen med uttaket og ønsker lykke til under ØM i Trysil 17. mars.

Alexander Bengtson og Amadeus Wang tok medaljer i Viken II felt Lagt inn tirsdag 12. mars 2013 av pel Det var knyttet stor spenning til flere av skytterene fra Nittedal under årets Viken II i felt i Rakkestad. Vi hadde samlagsmesteren i Rekrutt på plass og i tillegg flere andre ungdommer som har skutt meget fra felt den siste tiden.

Amadeus Wang skjøt som vanlig jevnt bra og kapret en medalje etter å ha skutt seg opp fra femte til tredjeplass etter finalen. 24/8 + 9/3 ga 33/3 etter finalen og dermed var Ungdomsmedalje nummer en sikret for ungguten. Ut fra resultatene i klassen kan det tyde på at det var tunge skyteforhold for kaliber 22.

Alexander Bengtson skjøt stødig og godt, selv om han havnet litt bak innledende etter litt for få innertreff. 30/18 var imidlertid mer enn godt nok for finale i Eldre Rekrutt. I finalen fortsatte Alexander å skyte bra og fikk meget gode 12/10. Ellevteplassen innledningsvis var dermed blitt til en kamp med to andre skyttere om en tredjeplass. Tre skyttere stod altså med 42/10, herunder den strålende skytteren Benjamin Karlsen som dagen før skjøte 30/29 og 12/12 under KM. Det var med andre ord ingen enkel oppgave for Alexander å skyte om for tredjeplassen. Alexander viste imidlertid hvilken strålende skytter han har blitt og banket de to andre og sikret seg den gjeve tredjeplassen og en velfortjent ungdomsmedalje.

Odd Østerhus skjøt også meget godt under Viken II og med 30/21 innledende var det bare den gamle skytterkongen Kurt Arne Berglund som lå bedre an i klasse V65 før finalen. I finalen ble det nok litt mer puls enn vanlig for Odd og 6/5 på første holdet ble fulgt opp med 5/2 på det andre. Med en bom faller man fort nedover, og da ble det en femteplass på Odd til slutt. En treff til og han hadde minst fått omskyting om tittelen, men det får bli en annen gang.

Også Arne Hjortland skjøt seg til finale i klasse V73 med sine 28 treff, men med kun 8 i finalen ble det for lite til slutt i kampen om medaljen.

For Amadeus stoppet det ikke med medaljen nevnt over, han deltok også på samlagslaget til Akershus som vant i suveren stil - 8 treff ned til nummer to Follo er utklassing. Amadeus bidro sterkt til dette i og med at han var hele fire treff bedre enn Rekrutten som telte med på Follo sitt lag. Da var det bare å gratulere Amadeus med ungdomsmedalje nummer to for dagen.

For resultater, se linken:
http://www.skytterlag2.no/viken2/

For bilder, se vedlegg.

Vis vedlegg (406 kb)

May- Helene Bengtson og Arne Hjortland kretsmestere i felt Lagt inn tirsdag 12. mars 2013 av pel Under årets kretsmesterskap i felt var det finfeltskytterne våre som gjorde mest ut av seg. Vi fikk to fornøyde kretsmestere i Rekrutt ved May-Helene Bengtson og i V73 ved Arne Hjortland. May-Helene skjøt seg opp med en glimrende finaleskyting på 12/7. Sterk skyting det. Arne ledet fra "start til mål" og de andre deltagerne var i realiteten sjanseløse mot Arne sin gode skyting.

Også Alexander Bengtson skjøt bra og fikk gode 30/24 innledningsvis, men det ble anvist 5/5 på første finaleholdet og da røyk målet om 42 treff denne gang. Vinnneren her, Benjamin Karlsen, hadde kun en "sleiv" underveis, og 30/29 ble fulgt opp med 12/12. Nær uslåelig altså.

For resultater se her:
http://www.skytterlag2.no/Skytterlagssider/Skedsmo/Resultater/Eksterne/2013/

For bilder, se vedlegg.

Vis vedlegg (332 kb)

Plass på skyttercampen under LS på Oppdal? Lagt inn onsdag 6. mars 2013 av pel Vi har tatt en ekstra runde med potensielle deltagere på årets Landsskytterstevne i forhold til om de ønsker plass på årets skyttercamp.

Vi har etter siste opptelling kommet opp i hele 16 enheter - imponerende - , men fortsatt er det flere som tenker og legger detaljene for familiesommeren. I tillegg kommer jo også de som har ordnet overnatting på Oppdal på annet vis.

Vi hadde planer om å sende bestilling av plasser forrige helg, men nå velger vi å gi de siste noen "planleggingsdager" ekstra før vi sender felles bestilling.

Siste frist for å komme med ønske er mandag kveld (11. mars). Sendes til: per.einar.lunde@gmail.com

Det vil være mulig å bestille plasser etter dette også, men da kan ikke vi gi noen garanti for at de siste får plasser sammen med de øvrige fra NSKL.

Stolt samlagsmester med sin medalje Lagt inn søndag 3. mars 2013 av pel
Vis vedlegg (46 kb)

Amadeus Wang samlagsmester i feltskyting! Lagt inn søndag 3. mars 2013 av pel Vår Rekrutt Amadeus Wang skjøt i dag meget godt under årets samlagsmesterskap i feltskyting. Han skjøt 29 treff på hovedskytingen og det er imponerende skyting med de lure vindforholdene som var ute på de åpne jordene ved Årnes. Amadues skyter med cal. 22 og da skal man ha god kontroll på sideskruen for å treffe så bra - i tillegg til å skyte bra da selvsagt. Han ledet før finalen med hele tre poeng til nummer to og fem poeng til nummer tre. Det sier litt om hvor godt han skjøt. I finalen ble det litt skuffende(for ham) anvist kun fire treff på førsteholdet, men med nye seks treff på andreholdet ble det ti treff i finalen og altså 39 treff totalt. Det holdt til en klar seier, to poeng foran nummer to og dermed Samlagsmestertittel for Amadeus.
VI GRATULERER!

Også Eldre Rekruttene Alexander Bengtson og Sindre Olafsen skjøt glimrende og begge fikk 30 treff og finaleplass. I finalen holdt Alexander hodet kaldest av de to og fikk 12/7. Dermed skjøt Alexander 42 treff for første gang i skytterkarrieren og ble belønnet med en flott fjerdeplass i det gode selskapet. For Sindre ble det ti treff i finalen og gikk da fra syvende til ellevte plass.

Også Odd Østerhus i V65 og Knut Atle Sørskogen Stovner i Junior skjøt seg til finale. For Knut Atle var det så overraskende at han hadde reist hjem da finaleplassen ble kunngjort. Overraskende nok hadde beste junior kun 29 treff og viser at Knut Atle etter forholdene skjøt bra. For Odd ble det 29 innledende og 11 i finalen, og han havnet da to treff bak vinneren.

For resultater, se her:
http://www.skytterlag2.no/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=80169

Klubbmestere i felt 2013 er kåret - Joakim O Jensen dagens beste Lagt inn lørdag 2. mars 2013 av pel I et flott vårvær ble årets klubbmesterskap i felt avholdt på Varpet lørdag 2/3. Det var 7 fremmøtte på grovfelt og 10 fremmøtte på finfelt.

Dagens beste skytter ble Joakim Olerud Jensen som skjøt fantastisk hele veien og endte opp med 30/26 og seier i Eldre Rekrutt. Også veteranen Odd Østerhus skjøt godt og prikket inn 30/22, ingen forstår hvorfor han ikke holder mer på med dette...

På grovfelten ble det ikke uventet Ketil Gundersen som tok pokalen, men sluttsummen var ikke avskrekkende selv om det var noen utfordringer med både varierende lysforhold (sol og skygge) og til dels kraftig kastevind. Han endte opp med 26/12 og det holdt med ett treff foran Bjørn Dahl.

For ytterligere detaljer, se vedlegg.

Styret takker alle som stilte opp og gjorde forberedelser, rigging og gjennomføring på en strålende måte. Det var bare smil og fornøyde skyttere å se på Varpet denne dagen.

Vis vedlegg (462 kb)