mars 2014

Klubbmestere i felt 2014 er kåret Lagt inn lørdag 29. mars 2014 av pel Med et aldeles strålende skytevær ble det i dag arrangert klubbmesterskap i feltskyting på Varpet. Det var rolige vindforhold og sol fra klar himmel så også de som ikke skjøt koste seg i solen. Med kaffe og god hjemmebakst ble det en riktig trivelig dag og de som ikke kjente sin besøkelsestid kan bare angre på at de ikke tok turen ut på skytebanen.

Ekstra hyggelig var det å se at tre av våre aspiranter tok turen ut og fikk prøve feltskyting for første gang. Nicolai Bosse Kasin, Line Thingelstad og Hanna Thingelstad skjøt og koste seg på figurene. Alle tre traff figurene og de fikk deretter hver sin velfortjente premie.
I klasse Rekrutt var det Amadeus Gaardsø som var mest fornøyd etter å ha skutt 30 treff for første gang i år. Han vant foran May Helene Bengtson med 29 treff. I Eldre Rekrutt ble ingen overrasket over at Sindre Olafsen skjøt 30 treff og han vant klart med det. I junior var det mer åpent, men Knut Atle Sørskogen Stovner viste seg som den beste igjen - forsvarte fjorårsseieren - og vant med 24 treff. I veteran 65 år skjøt Odd Østerhus meget stødig og fikk også 30 treff. Den største gleden viste nok likevel Elisabeth Mørk som skjøt felt for første gang i klasse 1. Hun skjøt meget bra i feltdebuten og fikk hele 29 treff.

I seniorklassen var det Ketil Gundersen som vant etter god finaleskyting på 12 treff. Han hadde 29 innledende og da ble det 41 totalt. Per Einar Lunde hadde også 29 innledende, men skjøt seg bort i finalen hvor det kun ble 8 treff. Klassemedalje ble det likevel for 29 treff i klasse 4 hvor det var tre deltakere.

Det deltok i alt 13 ungdommer, 1 veteran, 1 førsteklassing og 5 øvrige seniorer.

Resultatene finner dere i vedlegget.

Vis vedlegg (52 kb)

Akershusserien 2013/2014 er ferdig - ingen finaleplass på Nittedal Lagt inn fredag 28. mars 2014 av pel Etter at siste runde i Akershusserien nå er ferdigskutt er det bare å konstatere at vi heller ikke denne gangen klarte å få med noe lag i finalen hverken i 3. eller i 4. divisjon. Nærmest var Nittedal 1, som endte som nummer 5 i 3. divisjon. De fire beste lagene gikk til finalen.

Selv om vi nok hadde håpet på et eller to av våre tre lag i finalene, så skal vi ta med oss det positive faktum at hele 15 seniorer fra Nittedal har deltatt i en eller flere runder. Dette er veldig bra, og er en økning på to fra forrige sesong. Når vi nå også har flere siste års juniorer på vei opp så er det bare å se inn mot neste sesong og prøve igjen. Det kan også legges til at flere av deltagerne i år ikke har stående skyting på sitt vanlige skyteprogram og at flere som rykket opp i klasse med stående på programmet har fått veldig fin stående trening.

Uansett er dette for alle en meget god måte å trene opp/holde vedlike ferdigheter i stående skyting.

De individuelle resultatene til våre skyttere finner dere i vedlegget.

Vis vedlegg (6 kb)

To medaljer og en lagseier under SM finfelt Lagt inn mandag 24. mars 2014 av pel ....og teksten som sier noe om dette finner dere lenger ned under oppdatert referat fra SM finfelt i Steinsgård.

Ketil tok ny mesterskapsstjerne i SM Grovfelt Lagt inn mandag 24. mars 2014 av pel Under årets SM i grovfelt var det også noe å glede seg over for nittedølene. Ketil Gundersen og Geir Roger Bjerkan skjøt begge til 28 treff og gikk med det til hovedfinalen. Andreas Lunde skjøt 23 treff og gikk til finale i klasse 2.
I finalen viste Ketil at han er vår klart beste feltskytter (på seniorsieden) for tiden og prikket inn meget gode 11/5 under en relativt krevende finale med korte skytetider og en vind man ikke så lett ble klok på. Når alle hadde skutt ferdig så viste det seg at 11 treff og sluttsummen 39/5 skulle holde til en flott femteplass og en ny mesterskapsstjerne til Ketil (han har tidligere fått medalje og får da stjerne når han havner på medaljeplass, hvoretter medaljen går til neste på listen som ikke har denne fra før). Faktisk var det bare smlagsmesteren Stine Granlund fra Nannestad som slo Ketil i selve finalen, hun fikk 11/8, så han har all grunn til å være meget fornøyd med mesterskapet.
I tillegg til at vi fikk tre finalister så er det all grunn til å glede seg over at Geir Roger Bjerkan vant innledende skyting i klasse 3 i sin re-debut på grovfelt etter over 10 år siden forrige gang. Det kan jo da tyde på at han burde startet opp når feltsesongen startet og ikke når den nå går mot sin avslutning. Også gledelig at Eivind Kylgård fikk sin debut som grovfeltskytter og at han også fikk opp et bra resultat. Med 22/6 var han kun ett treff unna finalen i klasse 2. Håper vi får se mer til ham på grovfelten ved senere anledninger.
Resultatene ligger ute på samlagets hjemmesider.

Sindre vant Akershuskarusellen i felt, kl ER Lagt inn mandag 24. mars 2014 av pel Etter at samlagsmesterskapet var unnagjort så var det også klart at Sindre vant sammenlagtseieren i akershuskarusellen i felt for klasse Eldre Rekrutt med fullt hus, 150 treff og 132 innertreff. Altså var det kun 18 innertreff som forsvant for ham på fem tellende konkurranser. Meget imponerende skyting av Sindre denne feltsesongen og vi gratulerer så mye med en velfortjent karusellseier som bevis på at han har vært god gjennom hele vinteren 2014. Kristoffer Myhr fra Rælingen fikk forøvrig 150/113 på andreplass i denne klassen. I Rekruttklassen ble May Helene Bengtson henvist til andreplassen etter SM idet Hanna Huser gjorde en god sluttspurt og vant etter at hun kunne stryke et av de tidligere resultatene til fordel for SM. Det ble tett til slutt, men Hanna Hadde hentet inn en del flere innertreff tidligere i sesongen og vant med 141/73 mot May Helenes 141/57 på fem tellende stevner. Selv om May Helen nok ønsket seg sammenlagtseieren er det all grunn til også å være fornøyd med en flott andreplass. Man må være en god feltskytter for å klare det. Amadeus ble til slutt nummer fire i denne klassen med 138/60 etter at han fikk strøket ut Viken II-resultatet som før SM var tellende for ham. En bra prestasjon det også.

Også i juniorklassen ble det en fjerdeplass til en nittedøl, nemlig Alexander Bengtson, som faktisk skjøt seg opp noen plasser ene og alene på grunn av 30/22 i SM. Han snek seg da foran både Ulf Mjelde fra Rælingen og lagkompisen Knut Atle Sørskogen Stovner med noen små innertreff. Alexander 146/99, Ulf 146/98 og Knut Atle 146/96. Jevnt bra av de to av våre juniorer som deltok i karusellen. Vinner av klassen ble suverene Jenny Stene fra Haga med 150/126.

Resultatene i årets karusell er lagt ut på hjemmesidene til samlaget.

Ungdommene våre skjøt glimrende under SM (oppdatert) Lagt inn lørdag 22. mars 2014 av pel Under skyting av samlagsmesterskapet i finfelt lørdag 22/3 oppe i Steinsgård ble det prestert mange gode resultater av våre ungdommer, se bare her hva innledende skyting endte med:
Sindre Olafsen (ER) 30/25
Alexander Bengtson (J) 30/22
Jonathan Gaardsø (ER) 30/19
May Helene Bengtson (R) 30/13
Adrian Haugane (ER) 29/11
Amadeus Gaardsø (R) 29/10
Lasse Johansen (J) 28/16
Helene Olafsen (ASP) 28/8
Knut Atle Sørskogen Stovner 26/18
Truls Kluften (R) 23/10

I finalen ble det noe tyngre for flere av våre og en skal ikke se bort fra at erfaringen det er å vært med i slike finaler tidligere gjorde sitt utslag. I alle fall var det Sindre og Amadeus som stod distansen best denne gangen i sine klasser.
Sindre skjøt som så mange ganger før i år 12 treff i finalen, men det ble noen innertreff for lite til de to øverste plassene og han inntok derved 3. plassen i klasse Eldre Rekrutt med 42/7. Vinner ble Jonas Kjone Husåsfallet fra Skogbygden med 42/9 og toer Marianne Jødahl Riste fra Blaker med 42/8 - meget jevnt med andre ord.
Også Amadeus skjøt seg inn til tredjeplass i Rekrutt etter at han fikk 10/5 og sluttsummen 39/5. Hanna Huser fra Raumnes vant klassen med 41/4 foran Ingrid Jensløkken fra Blaker med 39/7.
Også Jonathan og Adrian kan si seg fornøyd med sine finaleskytinger, begge er uvante med å være med helt i toppen og finaleskytingen må de se på som en nyttig lærdom. Jonathan skjøt 10 treff og Adrian 9 treff i sine finaler. Ikke dårlig skyting dette, men i klasse Eldre Rekrutt må det litt mer til for å få medaljesmaken.
For søsknene May Helene og Alexander ble det en tung finale og de fikk kun opp 4/0 begge to. Her må det nok analyseres litt hva som skjedde og hva man kan lære til neste mulighet kommer.

Det var imidlertid ikke over med de individuelt gode prestasjonene, for også i lagskytingen gjorde Nittedal det bra. Lagene forhåndspåmeldes med navn og noen ganger kan det være vanskelig å plukke ut de tre antatt beste. Det som nå skjedde viser hvilket luksusproblem man har i ungdomsutvalget i Nittedal. Det var Nittedal 3 som gikk hen og vant lagskytingen med sluttsummen 87/46 (av 90/90), med Jonathan (30/19), Adrian (29/11) og Lasse Johansen (28/16) på laget. Det er noe ekstra når det er de som ofte er svært nær toppen, men likevel ofte ender opp utenfor pallen, som får gå opp og hente et trofe. Den søte karamellen er det bare å suge lenge på og la det bli en spore til det videre treningsarbeidet. Rapportene sier at det var mange brede glis å se oppe i Steinsgård under premieutdelingen. Kan hende var det en ekstra fjær i hatten å slå både Nittedal 1 og 2, og å kunne kalle seg samlagsmestere i lagskyting? Nittedal 1 ble forøvrig nummer to med 86/66 og Blaker 1 ble nummer tre med 86/53.

Alt i alt en meget morsom dag i felten for våre ungdommer under årets SM hvor de fikk vist frem både bredde og topp.
Resultater fra er lagt ut på samlagets sider og den finner dere her:
http://www.skytterlag2.no/skytterlagssider/akershus/

Sindre Olafsen med sterk andreplass under ØM felt Lagt inn mandag 17. mars 2014 av pel Vår gode Eldre Rekrutt Sindre Olafsen deltok som kjent på Akershuslaget under Østlandsmesterskapet i felt oppe på Lygna i går. Deltagelse på Østlandsmesterskapet er kun for de aller beste skytterne fra de 16 samlagene på Østlandet(fra Vestfold og Hallingdal i sør vest til Østfold og Solør i øst til Nord-Østerdal og Gudbrandsdal i nord). Her deltar altså kremen av skyttere fra hele Østlandet så det å hevde seg her er rimelig tøft.

Sindre viste under ØM at han nok er en av østlandets aller beste feltskyttere for tiden (uansett klasse) idet han skjøt seg inn til en meget god andreplass i klasse Eldre Rekrutt med sluttsummen 42/32. Altså fullt hus på treff og 32 av dem i innertreff. Vinner av klassen ble Jørgen Solbakken fra Gudbrandsdal skyttersamlag med 42/35. Sindre tok med det en sterk og flott sølvmedalje - en meget stor prestasjon. Han ble i tillegg beste Akershusskytter og telte da selvsagt også med som en av de fem på Akershus sitt lag i lagkonkurransen. Akershuslaget bet godt fra seg, men måtte til slutt ta til takke med den forsmedelige 4. plassen med sluttsummen 202/141. Sindre ble bestemann, men også junioren Jenny Stene fra Haga skjøt bra og vant klassen med 42/27. Det var nok ellers en viss skuffelse i laget over at ikke ennå en eller to Akershusskyttere klarte å prikke inn 42 treff. Kristoffer Myhr(ER) fra Rælingen, Hanna Huser(R) fra Raumnes og Erik Jødahl fra Blaker telte også med på laget.
For vår andre uttatte skytter May Helene Bengtson ble det en tøff dag idet hun fikk et par hold med lite treff og endte opp som nummer 31 i klassen med 28/7. Vi må likevel ikke glemme at det er en stor prestasjon bare å bli tatt ut til dette mesterskapet og håper at hun fikk masse nyttig lærdom bare ved å være med i dette gode selskapet - det kan hun ta frem igjen til senere bruk.

Vi gratulerer våre ungdommer med de gode prestasjonene.

Resultatene finner dere her:
http://www.skytterlag2.no/skytterlagssider/tingelstad_skytterlag/Østlandsmesterskapet+finfelt+2014.hTZ9yTgdrM0Y.ips

Østlandsmesterskapet i finfelt - to nittedøler på Akershuslaget Lagt inn fredag 14. mars 2014 av pel Østlandsmesterskapet i finfelt går av stabelen på Lygna i regi av Tingelstad skytterlag på søndag førstkommende. Sindre Olafsen (ER) og May-Helene Bengtson (R)er tatt ut til å representere Akershus i dette mesterskapet, som både består av en individuell konkurranse og en lagkonkurranse (som på Viken II og LS). Siste nytt er at vår gode junior Knut Atle Sørskogen Stovner nå er satt opp som reserve i juniorklassen.

Vi ønsker lykke til!

Mannskapsbehov under NC bane i slutten av mai(29/5-1/6) Lagt inn torsdag 13. mars 2014 av pel Styret i skytterlaget er nå i ferd med å legge planene for å bemanne de ulike funksjonene under årets store skytebegivenhet på Varpet, Norgescupstevnet som arrangeres i slutten av mai med start på Kristi Himmelfartsdag.

Mange funksjoner skal dekkes inn og mange kvalifikasjoner kreves, men det er også mange funksjoner som ikke krever like mange års erfaring for å løse.
Noen funksjoner nevnes her:
- Standplassledere,
- Standplasskontrollører
- IT-kyndige til sekretariat
- Kjøkkenpersonale inne og ute(grilling)
- Parkeringsvakt(er)
- Reparatør-/vedlikeholdskorps til skivene
- Resultatservice - papirlister
- Opprop
- Påmelding

Gi en tilbakemelding via e-post til nittedal@skytterlag.no så snart som mulig (eller gi en i styret direkte beskjed) så får vi lagt mannskapsplanene.

Per Einar
for Styret

Nittedal skytterlag har egen Facebookside Lagt inn mandag 10. mars 2014 av pel Det kan hende ikke alle er klar over det, men skytterlaget har en egen facebookside hvor det vil bli lagt ut saker om ting som foregår i laget.

Det bare å følge siden for de som er interessert.....

May Helene ble Viken II-mester i felt Lagt inn søndag 9. mars 2014 av pel Det var knyttet stor spenning til om våre gode ungdommer også ville klare å få ut sitt beste under Landsdelskretsstevnet for Viken II. Og for en dag det ble oppe i Solør(Åslia skl. var arrangør), med Sindre Olafsen som bestemann innledende i klasse Eldre Rekrutt med 30/28 og May Helene Bengtson som nummer to innledende i klasse Rekrutt med 29/15.
I finalene viste May Helene seg fra en suveren side og prikket inn 12 treff av 12 mulige og med gode 9 innertreff så skjøt hun den beste finalen av alle rekruttene. Ja, det var faktisk bare en i Eldre Rekrutt også som kunne matche dette - også 12/9 - selv om de skyter med grovkaliber, mens May Helene og rekruttene skyter med finkaliber, som er atskillig mer vindutsatt. Med sitt gode utgangspunkt på 29 ble det da 41 treff og 9 innertreff(innledende innertreff "strykes" i rangereingen etter finalen). Skytteren som ledet før finalen hadde 29/16, men hun fikk bare 11 i finalen og da var saken klar. May Helene ble Landselsmester i felt for Viken II området. Vi gratulerer så mye med den svært gode prestasjonen og den flotte Raufossmedaljen.
I klasse Eldre Rekrutt var det hele 12 skyttere som prikket inn fullt hus og tredve treff, så selv om Sindre vant innledende var det ingen tvil om at han også måtte holde godt i børsa under finaleskytingen for å henge med i kampen om medaljene. Innledende innertreff strykes som nevnt og da var det altså 12 skyttere som stod like før finalen. I finalen merket nok mange av disse nervetrykket for bare 4 skjøt 12 treff, og en av disse var Sindre. Jonas Kjone Husåsfallet fra Skogbygen fikk inn 9 innertreff og vant med 42/9. Sindre fulgte pent opp med 7 innertreff og ble nummer to med 42/7, to innertreff foran nummer tre. Da ble det en flott andreplass og ungdomsmedalje på Sindre.
Sindre var også en av de 6 gode ungdomsskytterne på laget til Akershus som vant samlagsskytingen for rekrutteringsklassene, og medalje nummer to for dagen ble dermed sikret.
Nittedal sitt førstelag i den skytterlagsvise lagskytingen gjorde det også bra og ble nummer 5 med 88/72 (88 av 90 mulige treff). Sindre (30/28), Alexander Bengtson(29/22) og Knut Atle Sørskogen Stovner (29/22) deltok på laget.
Også i juniorklassene hadde vi to finalister idet både Alexander og Knut Atle skjøt til 29 treff, men i denne klassen var det et utrolig høyt nivå og hele 20 skyttere hadde puttet inn 30 treff. Knut Atle valgte å reise hjem før finalen, men Alexander skjøt sin runde. Han skjøt meget bra og fikk 12 treff og 6 innertreff - han skjøt se da opp til en 18. plass med 41/6. 42 treff måtte til for å bli blant de ti beste.
I seniorklassene var det Ketil Gundersen som måtte forsvare Nittedals ære og han fikk brukbare 27 treff og finaleplass i klasse 3-5. I finalen ble det langt fra klaff og med 1/1 ble det en plass langt nede på totallistene.
Resultatene finner dere her:
http://www.datacons.no/megalink/viken2-2014/StartFrame.htm

Medlemskontingent og treningsavgift for 2014 Lagt inn tirsdag 4. mars 2014 av pel Vi minner om at betaling av årets medlemskontingent forfalt til betaling 28. februar 2014.

I tillegg minner vi om muligheten for samtidig å betale inn treningsavgift for året, kr 330 for seniorer og kr 120 for ungdommer.

For de som ikke kan legge frem kvittering på at årsavgift for treneing er betalt så må det betales kontant pr trening. Senior kr 40 og ungdom kr 10 (medlemspriser).

For nye skyttere er første trening gratis, deretter betales det kr 80 for seniorer og kr 30 for ungdommer pr trening inntil medlemskap er tegnet.

Styret

Truls Kluften på pallen igjen Lagt inn mandag 3. mars 2014 av pel Årets Raumnesfelt ble avholdt på lørdag med de utfordringer det ga for arrangøren i forhold til snøforholdene og sikkerehet. Snøen var rett og slett var fraværende, men det ble likevel gjennomført en fin feltrunde på både fin- og grovfelt med god sikkerhet. Det var også mange skyttere som møtte opp til tross for de lite vinterlige forholdene ute på jordene øst for Årnes. Å samle over 200 skyttere på slike dager vitner om at det fortsatt er bra interesse for feltskytingen.

Nok en gang var det ungdommene som leverte best av nittedølene og i klasse Rekrutt viste Truls Kluften at forrige helgs pallplass ikke var noe blaff. Han skjøt meget gode 29 treff og 15 innertreff og det ga ham en flott tredjeplass, kun 5 innertreff bak vinneren, Maria Skogly fra Røyken. Også Amadeus Gaardsø skjøt bra i samme klasse, men denne gangen var det mye bra og ikke minst jevnt skyting blant rekruttene, så 29/12 holdt ikke til pallplass denne gangen, men likevel en flott 5. plass.

Også Sindre Olafsen fortsetter med god skyting og nok en gang ble det 30 treff på ham. Til tross for gode 23 innertreff i tillegg så ble han denne gangen henvist til 4. plassen. I denne klassen var det ennå jevnere i toppen og han var faktisk bare to innertreff unna seieren som gikk til Kristoffer Myhr fra Rælingen. Han vant med samme treff/innertreff som nummer to, men rangert foran etter skutt resultat på siste holdet. Jevnere blir det nesten ikke. Vi nevner at også Sindre ble rangert foran nummer fem på samme måte, så her var det altså hele fem skyttere som måtte rangeres innenfor radiusen av tredve treff og 23-25 innertreff.
Også i juniorklassen ble det en fjerdeplass til Knut Atle Sørsokogen Stovner med 29/22, men her var det noe klarere idet alle de tre på pallen hadde 30 treff og med Jenny Stene fra Haga som nok en gang seiret med 30/26.
Vår Aspirant Helene Olafsen fikk også til en bra feltrunde med sine 19 treff.
Vi gratulerer ungdommene med den gode skytingen.

På grovfelten var det Ketil Gundersen i klasse 5 som var våre bestemann med 27/13, men det skal mer til for å havne i premiediskusjonen i den beste seniorklassen.

Resultatene ligger her:
http://www.dfs.no/aktuelt-na/resultater/?eventId=14627