april 2013

Invitasjon til standplasslederkurs Lagt inn tirsdag 30. april 2013 av nsklnews Vedlagt følger invitasjon til standplasslederkurs på Varpet. Kurset avholdes enten onsdag 22. mai eller tirsdag 28. mai, dvs den dagen hvor vi får flest deltagere, oppgi derfor hvilke dager du kan stille. Oppstart klokka 19.00, kurset vil vare ca 3 timer. Det blir tilgang på kaffe og antagelig noe enkelt å bite i. Påmelding senest søndag 20. mai via e-post til nittedal@skytterlag.no.

Kurset er en betingelse for å fungere som standplassleder i Nittedal Skytterlags regi.

Vis invitasjonen (75 kb)

Skytterlaget gratulerer Alexander Bengtson - nytt 350-medlem Lagt inn lørdag 20. april 2013 av pel Under sesongstarten i Akershus var det knyttet noen forventninger til at ungdommene våre skulle vise seg frem etter å ha trent godt i hele vinter og startet med noen kanongode utetreninger. Resultatene lot ikke vente på seg for Alexander Bengtson klinte til med 350 poeng og med 21 innertiere ute på Skøimåsan. Alexander ble dermed vårt 9. medlem i den eksklusive 350-klubben som vil gi ham en plass i de offisielle oversiktene til DFS og selvfølgelig sitt eget gullglimrende "350-merke" til å feste på Saueren. Det er tre år siden vi fikk vårt forrige medlem (Joakim Thue) og ytterligere tre år tilbake for den før ham igjen(Kenneth Lines). Dette sier noe om hvor vanskelig det er å fylle alle 35 skuddene i tieren.

Når alle hadde skutt viste det seg at det ikke var tilstrekkelig med innertreff til å vinne stevnet, men det ble likevel en flott tredjeplass på Alexander. Vinneren hadde 27 innertiere.

Vi gratulerer så mye med den store prestasjonen og lykke til videre.

På Facebook ligger det bilde av skiven på Nittedal skytterlag sin egen gruppe - bli medlem her så får dere se noe flott!

Også Joakim Olerud Jensen gjorde et bra stevne med 347 poeng og 6. plass i klasse ER etter å ha fått 100 på omgangen. I Rekrutt ble det 8. og 9. plass på May-Helene Bengtson og Truls Kluften etter henholdsvis 331 og 332 - begge tapte endel på omgangen etter rimelig gode 25-skudder. I Junior ble Knut Atle Sørskogen Stovner nummer 9 med 343, men også Christopher begynner å få til kneskytingen og kom seg opp på 335 poeng (nr. 17).

Av Aspirantene var det Adrian Haugane som var best med 233 poeng og han viser med det at han nok er klar for opprykk til Rekuruttklassen.

For de andre nittedølene ble det ikke de store overskriftene av skytingen. For seniorene (som denne gang skjøt på 300m med noe vind) kan nevnes at Andreas Lunde var svært nær å vinne i klasse to etter å ha skutt 235 poeng med 6 innertiere. Dette holdt helt til arrangørens egen Olav Johan Nesland fikk inn 237 poeng på hjemmebane. Dermed ble det andreplass på Andreas. Et lite plaster på såret var det at Andreas ble bestemann på 10-skudden i klasse 2 med gode 97 poeng.

Fulle resultater finner dere her:
http://www.hovind-nes-skytterlag.net/Skøimåsanstevnet/Skøimåsanstevnet2013.aspx

May-Helene Bengtson vant i sesongåpningen på Lygna Lagt inn søndag 14. april 2013 av pel Det var en liten, men ivrig tropp med skyttere som i dag dro opp til Lygnaseter for å skyte årets første utendørs banestevne. I et guffent vær med tåke og snø i luften var det de yngste som gjorde mest ut av sesongåpningen.

Våre rekrutter har overbevist i felten i vinter og May-Helene Bengtson viste at dette kommer til å fortsette også i banesesongen. Hun skjøt gode 244 poeng og vant innledende skyting med tre poengs margin ned til nummer to. Etter at også omgangen var unnagjort på en strålende måte med 97 viste det seg at seieren ble så klar som 6 poeng. Hun fikk altså 341 poeng mens Arne Johan Rasch Hansen fra Røyken fikk 335 poeng på andreplass. Vi gratulerer med en strålende sesongstart som ga både seier og medalje. Truls Kluften fikk 228 og 320 i samme klasse, og endte på niendeplass.

I klasse Eldre Rekrutt var det Alexander Bengtson som ble vår bestemann, men han var neppe helt fornøyd med 247 og 346, men det ga ham en bra fjerdeplass. Joakim Olerud Jensen fikk 245 og 343 og ble nummer 8, mens Sindre Olafsen fikk 245 og 342 og ble nummer 10.

Eneste senior var denne gangen Lasse Jensen som debuterte i klasse 2 etter opprykket fra klasse 1 i fjor. Han fikk 233 under ganske tunge forhold og kan være greit fornøyd med at det ble en fjerdeplass.

Resultatene finner dere her:
http://www.skytterlag2.no/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=81637

Vårpokalen til Ketil Gundersen (200m) og Alexander Bengtson (100m) Lagt inn fredag 12. april 2013 av pel Vårpokalen ble denne sesongen lagt til tidlig i april, i og for seg en vårmåned, men været under gårsdagens pokalskyting stod ikke tilbake for noe vintervær - riktig ufyselig med rundt null grader lett vind og tidvis kraftig snøfall. Vi valgte likevel å gjennomføre skytingen som terminfestet.

Været la nok en demper på oppmøtet idet kun 15 skyttere (30 i 2012) møtte opp. Blant de 15 var det dog mye bra skyting og da særlig på 100m hvor kampen om pokalen var tettest.

Alexander startet sesongen på best mulig måte med å banke inn 250 poeng med 16 innertiere. Da måtte de andre være stødige om de skulle slå ham. Joakim Olerud Jensen gjorde et helhjertet forsøk og imponerte særlig med 100 på 10-skudden med 8 innertiere. Han fikk 18 innertiere totalt, men fikk også en 9,8 og endte dermed på 249 og en flott andreplass bak Alexander. Noen av de mer ferske skytterne fikk diverse våpentrøbbel og noen fikk ikke ut alle skuddene - her trengs en skikkelig gjennomgang av utstyret så ikke skytterne blir skadelidende.

På 200m var det jevnt etter 15-skudden mellom Ketil Gundersen og Andreas Lunde, begge med 144 poeng. På 10-skudden viste dog Ketil at han ikke kalles ringrev for ingenting og holdt hodet kaldest av de to. Med 94 poeng mot Andreas sine 90 ble det seier til Ketil med fire poengs margin til slutt. 238 poeng på Ketil og 234 på Andreas.

Detaljerte resultater i vedlegget.

Vis vedlegg (5 kb)