april 2014

Baneåpningen smalt inn for Sindre Olafsen(oppdatert) Lagt inn søndag 27. april 2014 av pel Det var i helgen stor baneåpning i mange regioner i sør-øst Norge, så også i Akershus hvor Nes/Hovind og Skogbygden var vertskap for vårstevner. I tillegg var flere også i Nord-Odal som tradisjonelt arrangeres samtidig med Skogbygden.

Best gikk det i Skogbygden hvor Sindre Olafsen viste at det ikke bare er felten han mestrer. Han gikk like godt hen og vant klasse Eldre Rekrutt helgen etter at han vant et feltstevne - gutten kan skyte, ingen tvil om det. Han skjøt gode 249 og la på ytterligere 99 på omgangen. Med 348 så ble det seier med ett poeng til nummer to Åshild Tovseth Vatne fra Nord-Odal. Også i klasse 2 ble det seier til Nittedal idet Andreas Lunde fikk 240 og 97 på omgangen og vant med ett poeng foran Erik Gården fra Rælingen.
Vi gratulerer begge to med fine seire i sesongåpningen.

Sindre fikk også andreplassen i Skøimåsan med samme resultat, ett poeng bak Kristoffer Myhr fra Rælingen, men ett poeng foran Vatne. Her fikk Andreas en tredjeplass med 233 og 96 og sluttsummen 329 på 300-metersbanen som er noe mer krevende enn 200-metersbanene som er det mest vanlige rundt om.

I Nord-Odal ble det en fjerdeplass på Sindre med 347 poeng. Totalt sett en meget god sesongåpnings-helg for ham. Overraskende nok var det ingen Eldre Rekrutter som skjøt 350 poeng i de tre stevnene, men vi skal huske på at det er mange som gikk rett fra felt og inn i påsken og således er det ikke mange bane-øktene man har fått trent ennå.

Blant juniorene var det Knut Atle Sørskogen Stovner som fikk opp det beste resultatet med 246 og 100 og sluttsummen 346 som ga en flott 6. plass. Han ble også vår beste på Skogbygden med 244 og 99 og sluttsummen 343 som ga en 12. plass. På Skøimåsan(Nes) var det Alexander Bengtson som var best med 245 og 100 og sluttsummen 345 som ga en 9. plass.

I klasse Rekrutt var det denne gangen Truls Kluften som hevdet seg best med resultatet han fikk i Skogbygden. 244 og 98 er en bra start og da ble det også 342 poeng og en fin sjetteplass på Truls. På Skøimåsan(Nes) var det May-Helene Bengtson som var best av våre med 241 og 93 og sluttsummen 334 som ga en 8. plass. I Nord-Odal var det den tredje rekrutten vi hadde med ute denne helgen som ble vår beste. Ferske Helene Olafsen skjøt fine 236 og 91 og endte på 10. plass med 327 poeng.
Også i klasse V65 ble det en god start for Odd Østerhus idet han i Nord Odal prikket inn 249 poeng og 97 på omgangen. Omgangen ga akkurat litt for lite poeng til å havne på pallen, men 346 ga en 7. plass blant relativt mange deltagende veteraner (37 i tallet).
Fulle resultatlister på www.dfs.no.

Vellykket vårdugnad gjennomført Lagt inn lørdag 26. april 2014 av nsklnews I overkant av 40 medlemmer stilte opp til vårdugnad på skytebanen i det flotte været. Medlemmer i alle aldre stilte opp fra 10 år og oppover, den elste er 88 år! Det ble gjort et fantastisk arbeid, hvor anlegget er vedlikeholdt og satt i stand for sommeren og norgescupstevnet. Slik at vi kan vise oss frem slik vi ønsker. Det har blitt vasket, pusset, malt og ryddet på hele anlegget. Skiver og standplass har blitt vedlikeholdt og hele anlegget fremstår nå presentabelt. Kjøkkenet har i tillegg til vasking og rydding, bidratt med tradisjonell dugnadsmat, inkludert vafler.

Flere bilder finner du her: https://www.facebook.com/nittedalskl

Styret retter en stor takk for innsatsen til alle som deltok!

Andreas og Sindre vant Vårpokalen 2014 - (oppdatert) Lagt inn fredag 25. april 2014 av pel I går ble det skutt om den tradisjonelle våpokalen som normalt markerer startskuddet for banesesongen. På 100m har de allerede trent noen ganger, men på 200m var nok dette de første baneskuddene for i år.

På 200m var det denne gangen Andreas Lunde som tok hjem pokalen for et år(første napp) med sine 242 poeng med respittprogram i klasse 2. Nummer to ble Per Olav Lisotu med 225 poeng med respittprogram i klasse 3. Det var beskjedent antall deltagere idet kun 4 stilte til start. Vinnersummen står imidlertid ikke noe tilbake for det pokalen er tatt på de foregående årene så den var vel fortjent.

På 100m har vi ikke alle resultatene for hånden ennå, men vinneren ble Sindre Olafsen(ER) med 247 poeng. På andreplass kom Alexander Bengtson(J) med 245 poeng.

Vi gratulerer med nappene i vandrepokalene.

Resultatene finner dere i vedlegget.

Vis vedlegg (5 kb)

Minner om dugnad førstkommende lørdag Lagt inn onsdag 23. april 2014 av nsklnews Styret minner om dugnaden førstkommende lørdag, den 26. april.

Gi gjerne beskjed på om hvem og hvor mange som kommer. Det letter planlegging av arbeidsoppgaver og dugnadsmat.

Ting som skal gjøres:
• Vedlikehold av skiver
• Vedlikehold 15 metersbanen
• Vedlikehold våpen
• Elektrisk, legge opp stikkontakter i salen
• Sette opp monitorer
• Rydding innvendig og utvendig
• Renhold
• Reparering av filt på standplasser
• Reparere takrenner
• ...

Styret håper mange tar seg tid til en dugnadsdag, og at vi får gjort unna mye nødvendig arbeid.

Vel møtt!!

Sindre Olafsen forlenget feltsesongen - vant igjen Lagt inn tirsdag 22. april 2014 av pel Noen av våre yngste skyttere har forlenget den gode feltsesongen lengst mulig og fant veien til Finnskogen i påskeuken. Der ble den tradisjonsrike og trivelige Kroksjøfelten avholdt inne på Kroksjøen.

Sindre Olafsen var en av dem, og han holder fortsatt kruttet tørt(!) for han prikket igjen inn 30 treff og med gode 26 innertreff ble det nok en gang seier på Sindre i klasse Eldre Rekrutt. Nummer to ble Aina Nordby fra Tangen med 30/24. Tipper Sindre med den felt-formen han har hatt denne vinteren skulle ønske at sesongen bare kunne fortsette til langt ut på sommeren. Vi kan bare gratulere ham med en fantastisk sesong alle sammen!

Det var imidlertid mer å glede seg over denne gangen, for også May Helene Bengtson skjøt godt igjen. Hun fikk 25/11 og skjøt seg inn til tredjeplassen på pallen med det. Vinner ble Lars Magne Lundby fra Stange og Romedal med 27/14.

Også i juniorklassen ble det levert god skyting idet Alexander Bengtson på sesongtampen prikket inn 30/18. Bra å skyte 30 igjen, men innertreffene var desverre ikke mange nok denne gangen og han endte derfor opp utenfor pallen med sin 5. plass.

Det var også flere andre ungdommer med, se resultatene i vedlegget.

Vis vedlegg (36 kb)

Terminlista for jegertreningene er oppdatert Lagt inn tirsdag 8. april 2014 av nsklnews Se "jegerinfo" og "Terminliste" i menyen til venstre. Første treningskveld er onsdag 30. april. Vi følger det samme opplegget som tidligere år.

Og som tidligere år ønsker vi gjerne at medlemmene/jegerne hjelper til og tar i et tak slik at vi kan opprettholde tilbudet til bygdas jegere. Interesserte kan melde sin interesse til nittedal@skytterlag.no