mai 2013

Alexander i praktslag banket alle i uttaksskyting før Viken II Lagt inn tirsdag 28. mai 2013 av pel Som vanlig før Viken II i baneskyting arrangerer samlaget en egen uttakskyting for å plukke ut skytterne som skal representere Akershus i lagskytingen. Vår egen Alexander Bengtson var en av de som var forhåndsnominert på ungdomssiden ut fra hans resultater hittil i år.

Nærmest ved en tilfeldighet(!) fikk far Trygve vite om at uttakskytingen gikk i dag og fikk hastet av gårde med gutten skyteklar. Og Alexander var ualminnelig stødig på labben. På de fire 10-skuddene som ble gjennomført banket han inn samtlige i tieren, og hadde 28 innertiere (av 40). Det var det ingen andre av Akershus-skytterne som klarte å matche, og han ble dermed tildelt en plass på Akershus I som dagens beste skytter. Nevner også at han på den siste 10-skudden ble lagt på skive 1 som beste skytter etter 30 skudd, og det setter normalt nervene under et ekstra press. Nerver eller ikke, han holdt tieren her også, og da med hele 7 innertiere. De 17 beste ungdomskytterne i Akershus var nominert til denne uttakskytingen, så dette er en skikkelig "fjær i hatten" for Alexander.
Vi gratulerer så mye og ønsker lykke til på Brattåsen under Viken II om 2 1/2 uke.

Stenging av banen i forbindelse med banestevnet Lagt inn tirsdag 28. mai 2013 av nsklnews Skytebanen er vil være stengt for all skyting fra etter trening kl. 19.30 den 4. juni og fram til stevnet starter torsdag. Årsaken er klargjøring og testing før stevnet. Vi ønsker at flest mulig av skytterne og deres foresatte som trener den 4. juni blir med og klargjør anlegget.

Dette betyr at det ikke er jegerskyting onsdag (det er heller ikke annonsert skyting denne dagen). Jegerne er derimot velkomne til å delta i dugnaden.

Referat fra skytehelgen i Blaker, Urskog og Høland Lagt inn søndag 26. mai 2013 av pel Etter en liten pause i skytingen etter en hektisk feltstsesong var det morro å se at Amadeus Wang var tilbake på banen igjen. På Blaker viste Amadeus at han har beholdt skyteferdighetene for han startet med 145 på 15-skudden og fulgte like godt opp med en feiende flott 10- skudd på 100 poeng med hele 6 innertiere. Da ble det gode 245 poeng og han vant 10-skudden. Han var noe mer beskjeden på omgangen og med 94 her endte han på en 10. plass til slutt med 339 poeng. May-Helene Bengtson skjøt også bra på Blaker og startet med flotte 146 poeng på 15 skudden og la på 99 poeng på 10 skudden. Og også hun med 245 poeng altså. Hun fulgte imidlertid opp på glimrende vis i omgangen som ga 98 poeng og da rykket hun opp til 4. plass totalt med gode 343 poeng.
Også Truls Kluften var på vei til noe stort, for også han startet med gode 146 poeng, men som mange før ham satt ett skutt i feil skive på 10-skudden og da ble det kun 87 poeng på de 9 han fikk tellende, synd for resultatet, men han viste at han har mye skyting i seg og det er jo også viktig.

Alexander Bengtson ble nok en gang vår bestemann i ER, og serien 348 på Urskog(nr 12), 349 på Blaker (nr 5) og 349 i Høland (nr 4) er meget imponerende og stabil skyting. Det er hele tiden kun marginaler som skiller ham fra å fortsette å skyte fullt hus. Han har imidlertid noen skikkelige kanoner å sloss mot i denne klassen, for hva skal man egentlig si og gjøre når Kari Mørck fra Ski skjøt 350 poeng med alle i innertieren. Det er uslåelig og fantastisk god skyting – det kan jo ikke gjøres bedre.
På Urskog fikk vår bestemann også følge til døra av Joakim Olerud Jensen som hadde 249 og 348 og kun ble slått av Alexander på innertiere. Sindre Olafsen var også i nærheten med sine 248 og 347 poeng. Morro at flere nå nærmer seg Alexander.
Senior kl 3-5:
Daniel Jøndal Listou har hektet geværet ned fra veggen igjen og skjøt relativt bra i sin sesongdebut i klasse 5. Det ble 242 på både Urskog og i Høland og han prikket i tillegg inn 99 poeng på omgangen og fikk da 341 på begge stevner.
Ketil Gundersen i klasse 4, ble nummer 3 på Urskog og nummer 4 i Høland etter å ha hatt gode 240 poeng begge steder. Spesielt imponerende var det å vinne grunnlaget (10-skudden) i klasse 4 på Urskog etter å ha skutt glitrende 99 på denne delen. Ketil satte i tillegg inn gode 99 på omgangen på Urskog og fikk da gode 339.
I klasse 3 sesongdebuterte også Rune Dahl denne helgen og på Urskog gikk det riktig så bra med 232 poeng og en fin 5. plass på hovedskytingen. Per Einar Lunde taklet 300-meteren på Blaker relativt bra etter at han fikk 233 poeng i noe vind, og det holdt til en flott 2. plass på hovedskytingen i klasse 3.
I klasse 2, veteranklassene og junior, var det litt blandede resultater denne gangen, men det må nevnes at Eivind Kylgård fikk en fin 3. plass på mesterskapet i klasse 2 på Urskog etter å ha skutt 328 poeng.
Resultatlinker her:
http://www.skytterlag2.no/blaker/
http://www.skytterlag2.no/holand/
http://www.skytterlag2.no/urskog/
Og etter hvert kommer de også til å laste opp fulle resultater her:
http://www.dfs.no/aktuelt-na/resultater/

Daniel ble stangmester og Alexander imponerende "stuper-mester" Lagt inn søndag 26. mai 2013 av pel Det var knyttet noe spenning til om de rutinerte seniorene ville klare å holde unna for de fremadstormende ungdommene da klubbmesterskapet i stang og stuper ble avholdt på Varpet skytebane torsdag 23. mai.

Det viste seg at Seniorene bare delvis klarte å holde unna for ungdommene. Daniel Jøndal Listou skjøt en bra gjennomføring på stangskytingen og med 10 treff på både kortholdet og langholdet ble det 20 treff og en relativt klar seier. Han var da tre treff foran unggutten Alexander Bengtson, som allerede nå som Eldre Rekrutt viser en strålende hurtighet og treffsikkerhet. Han imponerte særlig på kortholdet med hele 10 treff, mens det på langholdet ble 7 treff, tilsammen gode 17 treff. Det var jevnt på plassene bak for etter Alexander kom Knut Atle Sørskogen Stovner(J) med 16, Sindre Olafsen(ER) med 15 og Per Einar (3) med 15 (rangert bak med færre treff på sisteholdet).

På felthurtigskytingen (kalt "Stuper'n") var det imidlertid de unge og smidige som var best. Alexander banket like godt alle sammen og ble klubbmester på det improviserte "stuper-opplegget" på 100m. Han fikk tiden 17,1 sekunder på å senke de tre holdene(noe sen respons fra skjermene ga noe lengre tider enn det reelle, men likt for alle...). Som nummer to kom skytterlagslederen som var bra løs og ledig til tross for at han er noen vinterdager eldre enn vinneren. Tiden 18,05 sek. var imponerende nok den. Det var hårfint foran en annen ung og rask skytter, junioren Lasse Johansen som fikk tiden 18,10.
Vi gratulerer klubbmesterne som på Årsmøtet vil få pokkalene til låns i ett års tid.
For resultater, se vedlegg.

Vis vedlegg (187 kb)

Flott omtale i Romerikes Blad Lagt inn mandag 20. mai 2013 av pel Vi hadde sist uke besøk fra Romerikes blad. Han lagde et intervju med Alexander og med arrangøren av årets Romeriksblinkfinale. Omtalen fra avisen 16. mai sendes ut til maillistene "Stevneinformasjon" og "Ungdom".

Barometeret som indikerer hvordan man ligger an så langt er avisredaksjonens oppsett, og vi har tidligere år avdekket at enkelte feil kan oppstå når det er så mange skyttere og resultater som skal sorteres og settes opp. Vi anmoder derfor den enkelte skytter om å påse at alle resultater kommer med - de tre beste danner grunnlag for kvalifisering til eventuell finale.

NB! Vi har allerede meldt inn noen feil og mangler i årets barometer.

Nittedal stiller med 4 ungdomslag og 3 seniorlag i Romerikscup 2013 Lagt inn mandag 20. mai 2013 av pel Nittedal stiller sterkt også i årets Romerikscup og det er påmeldt 4 ungdomslag og 3 seniorlag til årets cup. Det er mange skyttere som skal i aksjon underveis for å få dette i havn med fullt lag i hver runde.

16 ungdommer og 12 seniorer er minimum antall som aktiviseres med skyting på denne måten. Trolig blir det en del flere idet sannsynligheten for at alle kan skyte hver runde er liten og at det da mest sannsynlig blir ombytting av noen skyttere fra runde til runde. At vi på denne måten trolig holder i gang over 30 skyttere er veldig bra.

Hvem som blir motstandere for våre lag vet vi i skrivende stund ikke, men trekningen og bekjentgjøringen av dette er nok "rett rundt hjørnet".

Styret ønsker alle lagene lykke til i årets romerikscup.

Romeriksblinkfinalen går på Varpet 29. juni Lagt inn onsdag 15. mai 2013 av nsklnews Nittedal skytterlag har etter forespørsel fra komiteen påtatt seg å arrangere årets finale i Romeriksblinken. Dette er avisskytingen som arrangeres av Romerikes Blad i samarbeid med Akershus skyttersamlag.

"Barometere" (lister) som viser hvordan man ligger an i kvalifiseringen bekjentgjøres med jevne mellomrom i Romerikes Blad fremover og helt til finalegrensene er satt uken før finalen arrangeres.

Finalen går på Varpet lørdag 29. juni og når den tid kommer håper vi selvsagt på riktig mange finalister fra Nittedal.

Alexander og Sindre tok dobbeltseier i Krystallstevnet Lagt inn søndag 12. mai 2013 av pel Da har Randsfjord skytterlag kommet ut med resultatene fra sitt Krystallstevne sist torsdag. Det viste seg at Alexander og Sindre holdt unna for de øvrige Eldre Rekruttene og inntok henholdsvis første og andreplass, begge med 348 poeng. Begge hadde 150 + 99 innledningsvis og 13 innertiere hver. Begge skjøt også 99 på omgangen, men Alexander fikk hele 7 innertiere mot Sindre sine 3, og da tok Alexander seieren foran Sindre. Bra prestasjoner av de to gode ungguttene.
May-Helene Bengtson gjorde det også meget bra og inntok tredjeplassen i Rekrutt med 243 pluss en omgang på 96 og 337 til slutt.
Samme plassering ble det også på Andreas Lunde i klasse 2 med 329 poeng og Per Einar Lunde i klasse 3 med 326 poeng.

For resultater, se her:
http://www.dfs.no/aktuelt-na/resultater/?eventId=121632&class=ER

Mye god skyting om dagen Lagt inn søndag 12. mai 2013 av pel Det er mange stevner rundt omkring i disse dager og det er mye god skyting. Vi har hatt med skyttere på Frigjøringsstevnene i Frogn og Moss, på stevner i Elverum og Sørskogbygda, ute på Granerudbanen i Ski, Krystallstevnet på Eggemoen(Randsfjord skl.), Stange og Romedal, Åsheim og Lismarken(Mesnalia). Det er ikke de store troppene, men vi har med skyttere nesten "over alt" på Østlandsområdet. Og det presteres mye bra skyting. Det er nesten vanskelig å referere alt som skjer rundt om. Ketil Gundersen har sesongdebutert på en bra måte i klasse fire hvor det foreløpig beste kom i Frogn med 240 og 338 - det holdt til en flott andreplass i klasse 4 i et prestisjetungt stevne. Han har også skutt meget gode 15-skudder eller 10-skudder - vi venter på fullklaffen på begge samtidig.
På Krystallstevnet var det flere som skjøt bra, se eget referat.
Kommende helg er det lengre reiser for å få til skyting, men muligheter er det. Helgen deretter smeller det igjen i Akershus med Urskog, Blaker og Høland før første runde i -NC kommer deretter.
Vil du være med så heng på! (De som har problemer med påmelding skal vite at det er hjelp å få eller bare å møte opp for å skyte på ledig plass).

Alexander skjøt 350 igjen! Lagt inn søndag 12. mai 2013 av pel Alexander viser en fantastisk skyteform om dagen og prikket i går igjen inn 350 poeng i konkurranse. Åsheim skytterlag (ved Moelv)var arrangør av banestevnet og den godeste Alexander gjorde ingen feil denne dagen. Det ble 350 poeng med 24 innertiere og det er tre innertiere enn første gang han hadde 350 - ny pers altså!

Når alle var gjennom sin skyting viste det seg at Marius Liengen fra Sørskogbygda tok seieren foran Alexander. Det fremgår ikke av de offisielle resultatlistene hvor mange innertiere vinneren hadde, men samme skytter hadde hele 31 i Lismarken sitt stevne samme dag. Dette bekjentgjøres ventelig på hjemmesidene til arrangøren etter hvert, link: http://www.skytterlag2.no/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=81790

Vi gratulerer igjen med strålende skyting og en flott andreplass!

For offisielle resultater lastet opp til DFS, se her:
http://www.dfs.no/aktuelt-na/resultater/?eventId=122491&class=ER

Alexander med 250 poeng på Granerudbanen Lagt inn torsdag 9. mai 2013 av pel Alexander Bengtson ble vår beste skytter under Ski skytterlag sitt årlige banestevne på Granerudbanen Kristi Himmelfartsdag. Han skjøt for andre gang i konkurranse 250 poeng og hadde 17 innertiere. På omgangen ble det en nier og resten godt i midten og da ble det flotte 349 poeng på ham. Det var gode skyteforhold og selv 349 med 22 innertiere holdt det bare til en 9. plass i Eldre Rekrutt. Hele seks skyttere hadde 350 poeng i denne klassen. I klasse Rekrutt skjøt May Helene Bengtson bra og fikk 243 poeng på 25-skudden, men en omgang på 96 gjorde at avstanden til toppen ble for lang og hun endte på en 10. plass med 339 poeng. Truls Kluften fortsetter også den fine fremgangen denne våren og fikk 239 poeng, men også han må nok øve på omgangen, som foregår på kun 2 minutter mot normalt 3 minutter på en vanlig 10-skudd, for han fikk 93 og da endte han opp på en 14. plass med 332 poeng. For junioren Knut Atle Sørskogen Stovner ble det tungt etter at han kun fikk 40 på første knestående skyting, med ti poeng vekk her hjalp det lite at han skjøt brukbart på resten. 233 og 332 ble på ham til slutt og var da langt unna de beste denne gangen.

For resultater se linken:
http://www.skytterlag2.no/Skytterlagssider/Ski/

Påmeldingen til banestevnet er åpnet! Lagt inn torsdag 2. mai 2013 av nsklnews Du finner innbydelsen ved å følge linken på toppen av siden.