juni 2015

Bjørg svært nær seier etter sesongbeste på Fet Lagt inn mandag 29. juni 2015 av pel Bjørg Margrethe Jøndal var den av nittedalskytterne som hevdet seg best under Fet skytterlag sitt sommerstevne på Brattåsen denne helgen. Hun skjøt i klasse 2 til 238 poeng på 25-skudden og 334 poeng på sine 35. Hun skjøt med dette sesongbeste på en 300-metersbane som av og til har litt lure vindforhold - godt gjort. Det skulle også vise seg at det kun var millimetre som skilte henne fra seieren i klassen. Det var et godt gammelt "rotterace" her idet Eli Aasen fra Gjerdrum vant med 334 poeng og 10 innertiere samt god rangering forøvrig, foran Thomas Sæther fra Urskog som også hadde 334 og 10 innertiere, men da med en noe svarkere rangering på øvrige skudd. Disse ble tett fulgt av Bjørg med sine 334 og 9 innertreff. Ett innertreff skilte altså tre skyttere denne gangen. Utrolig jevnt altså. De øvrige seniorene kom litt lenger ned i sine klasser, men Per Olav Listou ble nummer fem i klasse 3 med 229 og 324 og vi nevner også at Daniel Jøndal Listou fortsatt er godt gående med sine 241 og 340 poeng i klasse 5.
I klasse Eldre Rekrutt viste igjen Truls Kluften at han har noe på gang. Han prikket igjen 150 på 15-skudden og var beste ER på den delen. På 10-skudden snek det seg inn et par niere og da må han vente ennå litt på sin første fullklaff. Med 246 og etterfølgende 98 på omngangen ble det imidlertid 346 og ny pers på 35-skudden. På 25-skudden har han 249 fra tidligere. 346 holdt til 10. plass i klassen. Ingen andre ungdommer stilte til start denne gangen.

Daniel og Lasse Jensen imponerte under midtsommerstevnene Lagt inn søndag 21. juni 2015 av pel Midtsommerstevnene på øvre romerike er nå unnagjort og to av våre imponerte veldig. Daniel Jøndal Listou hadde endelig litt ledig tid til skyting igjen og oppe i Nannestad så viste han hvor mye skyting det bor i ham - han banket inn 146 + 99 og altså 245 på de første 25 og med 99 på omgangen ble det gode 344 som holdt til andreplass, ett poeng bak Sindre Nordvik fra Brummunddal. Vi gratuler er med prestasjonen og sølvet.
Også Lasse Jensen imponerte med god skyting etter en periode med lite trening. På Steinsgård skjøt han 242 + 99 og med 341 ble det seier i klasse 2. På Eidsvoll Verk skjøt han 243 + 96 og med 339+ ble det seier nummer to med 339 poeng. Imponerende skyting av Lasse og vi gratulerer med prestasjonen og to medaljer.

Linker til resultatene:
http://www.skytterlag2.no/skytterlagssider/steinsgard/Midtsommerstevnet+2015.hTZ9yTwBvGWv.ips
https://www.dfs.no/aktuelt-na/resultater/?registered=&type=®ion=10020&year=2015&includeLocal=False&querystring=&eventId=150515
http://www.skytterlag2.no/skytterlagssider/eidsvoll-verk/resultater/baneskyting/Midtsommerstevnet+2015+-+Eidsvoll+Verk.hTZ9yTwBvG4Y.ips

Ingen stor suksess på Viken II - lyspunkt i klasse 3 Lagt inn onsdag 17. juni 2015 av pel Årets Viken II gikk på Kongsvinger og Omegn skytterlags bane på Kongsvinger festning. En ærverdeig gammel arena som ikke har vært brukt til åpne stevner på mange år inntil i fjor. Arenaen var forøvrig landsskytterstevnearena tilbake i 1975 hvor også vår egen leder Per Olav faktisk var deltaker. Arenaen fremstod likevel som moderne og innbydende under Viken II, hit kommer vi gjerne tilbake.

Når det gjelder skytingen så var det ingen stor suksess for nittedalsskytterne, men det var likevel noen glimt som gledet. I klasse 3 skjøt Knut Atle Sørskogen Stovner meget bra og satte ny personlig rekord med 235 poeng på 200m. Dette er god skyting og når en ser tilbake på starten av sesongen som fersk senior, så må dette være en fin oppmuntring. Den gode skytingen holdt da også til en flott 3. plass innledende, et stykke unna finaleplass for klasse 3-5, men det ble sølvbeger. Sølvebeger ble det også på Andreas Lunde i samme klasse med 230 poeng og 7. plass. For Per Olav ble det bare nesten i gjensynet med den gamle LS-arenaen for med 227 poeng og 9. plass så var han svært nær et beger som gikk til 8. beste med 228 poeng.

Sindre Olafsen plasserte seg også kun to plasser unna begergrensen i klasse junior med 243 poeng. Forøvrig var det ingen store summer å berette om, men vi legger til at 100m-banen denne gangen var 107 meter lang, og de 7 meterne ekstra betyr normalt at poengene ikke kommer like lett. "Stang inn" på 100m blir lett "stang ut" på 107m.

Tre av Nittedals ungdommer fikk også gleden av å representere Akershus sitt andrelag i samlagsskytingen. May Helene Bengtson var forhåndsuttatt, mens Sindre Olafsen og Alexander Bengtson ble oppringt kvelden før og sporty stilte opp på kort varsel. Sindre skjøt bra og fikk 98 poeng (6 kne og 4 ligg) med hele 7 innertiere. Dette resultatet ville gitt Akershus 1 seieren om han hadde skutt på lag 1 og da byttet plass med den Akershusjunioren med det dårligste resultat på lag 1. Laguttak er en kunst og det er umulig å forutse om noen kommer til å "ha dagen" eller det motsatte. Også Aleksander matchet resultatet til dårligste førstelagsjunior med sine 96 poeng og kan også være rimelig bra fornøyd, mens søster May Helene var svært ueheldig på ett skudd som havnet langt ut og endte på 88 poeng. Lag 2 ble forøvrig nummer 8 av 10 lag.

Resultater mv. finner dere her:
http://kongsvinger-omegn.skytterlag.no/

Nittedal fikk tre kretsmestere på bane 2015 Lagt inn fredag 12. juni 2015 av pel I går arrangerte Gjerdrum skytterlag kretsmesterskapet i baneskyting oppe i trivelige Ulvedalen i Ask. KM bane er gjeninnført i år etter avgjørelse fattet av kretsårsmøtet sist høst. Vedtaket ble gjort i forventning om at KM bane fortsatt vil ha rimelig bra oppslutning og samtidig ikke er veldig krevende å arrangere. Deltagelsen kunne nok vært bedre, også fra Nittedal sin side, men det ble likevel et greit oppmøte.
Vi endte opp med tre kretsmestere ved henholdsvis:
Helene Olafsen i Rekrutt med 340 poeng
Truld Kluften i Eldre Rekrutt med 343 poeng
Sindre Olafsen i Junior med 346 poeng

Vi gratulerer med kretsmesterskapstitlene.

http://www.skytterlag2.no/skytterlagssider/gjerdrum/resultater/Krestmesterskap+bane+2015.hTZ9yTwBfS0s.ips

Flotte stevner og god skyting av Adrian Haugane Lagt inn torsdag 11. juni 2015 av pel For Adrian Haugane har årets banesesong vært lovende ti ltross for at han ikke har skutt veldig mange stevner så har han fått trent og det har blitt tettere og tettere med tierne. Ambisjonen er for de fleste skyttere å skyte blink på hvert skudd og jakten på 250 poeng leste vi også om a Adrian var i gang med, ref. Varingens dekning av pinsestevnet. Han har vært nære på å klare det allerede før forrige stevnehelg, men ute på Urskog så satt det endelig. Alle 25 i tieren er en tøff nøtt å knekke og det var stor glede da han fikk anvist siste serie og 250 poeng var innkassert. Vi gratulerer Adrian med prestasjonen og håper det inspirerer flere. I medaljekampen endte dog Adrian utenfor utenfor pallen selv om det var jevnt. Med 348 poeng 19 inne ble det en 7. plass.
På Urskogstevne må vi også nevne at Bjørn Dahl skjøt meget bra i klasse 4 med 238 og 337. Bjørn innkasserte da en 2. plass i klasse 4. Meget bra skyting dette av rutinerte Bjørn.

På Skedsmostevnet nede på Skjetten gikk det ikke like bra poengmessig for Adrian, ikke at han skjøt dårlig for han hadde 248 og 347 med 20 innertiere. Sterk skyting dette også, og det var da selvsagt veldig gledelig at det her holdt til en pallplass for ham. Det ble tredjeplass og bronsemedalje. Gratulerer med medaljen.

Romeriksblinken 2015 - resten av stevnene som teller Lagt inn mandag 8. juni 2015 av pel Vi viser til mottatt invitasjon til avisskytingen Romeriksblinken for 2015, og de opplistede stevnene som teller med i barometeret. Barometere legges ut når resultater fra skytehelgene er klare. Det er fem tellende som er første mål og så begynner kampen for å forbedre seg. Noen gjør det meget bra så langt, men dette snur fort fra helg til helg. Nå er blinken langt fremskredet og mange stevner er unnagjort. Nå er det heller ikke fullt så mange igjen, men fortsatt skal det være muligheter for å forbedre seg. Fortsatt gjeldeer, "vil du være med så heng på"!

Vi nevner de SISTE 3 stevnene som teller:
31/7-7/8 - Landsskytterstevnet på Lesja (forhåndspåmeldingen er avsluttet, men det er fortsatt mulig å etteranmelde seg)
14-16/8 - Askim
21-23/8 - Samlagsmesterskapet, Skogbygden

Link til barometerne finner dere her:
http://www.skytterlag2.no/skytterlagssider/akershus/resultater/romeriksblinken/2015/Romeriksblinken+2015.hTZ9yTwlbOZs.ips