juli 2010

Landsskytterstevnet er i full gang! Lagt inn fredag 30. juli 2010 av nsklnews Nittedal stiller i år med hele 33 skyttere på Elverum. De første har allerede vært i ilden. Ved å klikke på denne linken får du en oversikt over lagets skytter og når de skal ilden. Baneskytingene vises live på internett og du finner den, samt oppdaterte resultatlister ved å klikke her: http://www.landsskytterstevnet.no/2010/. Klikk på livevisning og den skiva som vedkommende skal skyte på.
NB! De oppgitte tidene er oppropstid - skytetid er 30 minutter senere.

Ellers kan vi absolutt anbefale folk å ta en tur oppom arenaen eller skyttercampen, nittedølene befinner seg i Camp Martnvegen - det er godt skiltet. Regn med litt ekstra tid for å komme seg til og fra Elverum denne uka, det er mye folk i området og diverse omkjøringer vil bli satt i verk.

Seier på Fløyterstevnet! Lagt inn mandag 26. juli 2010 av krg Ingen i juniorklassen maktet å straffe Konstanse Skøyens 350 poeng på årets Fløyterstevne. Hun gikk dermed av med seieren i denne beintøffe klassen. Selv var hun ikke helt tilfreds med resultatet; det var for få innerblinker!
Vi forstår at den unge damen stiller strenge krav til seg selv, og vi andre får krysse fingrene for at hun innfrir egne krav når Landsskytterstevnet, går av stabelen på Elverum i neste uke.
Magnus Arneberg Nilsen skjøt 342 på Fløyterstevnet, men var også på plass på Kongestevnet i Søndre Land og presterte 342 poeng også her. Jevn skyting og slettes ingen dårlig poengsum, men illustrerer hvor hard konkurransen i denne klassen er når dette plasserer ham inn på en 46. plass av 72 skyttere på Fløyterstevnet og 34 av 53 på Kongestevnet. Marginene er små.
Magnus Skøyen endte på 322 og har stort potensiale som kan hentes inn med litt trening.
I Eldre Rekrutt Skjøt Steffen Nielsen pene 347 etter en omgang på 100 poeng med 8 innerblinker. Selv med bare tre tapte poeng og hele 25 innerblinker, havnet han nede på 19. plass av 69 skyttere. Steffen har potensiale for å hente inn ytterligere tre poeng, så vi kan nok regne med mer fra den kanten.
I Rekruttklassen deltok Knut Atle Sørskogen Stovner og Sondre Skartlien Berg. Knut Atle feide inn 240 poeng og 96 på omgangen og med 336 havnet han på en 22. plass i klassen. Knut Atle hadde nok ikke sin beste dag på banen og kommer til å klatre mange plasser opp når han får krympet samlingene sine innenfor nier-ringen.
Sondre hadde nok heller ikke sin beste dag på banen under Fløyterstevnet. Han endte opp på 227 poeng og et stykke nede på resultatlista. Sondre vil nok ha revansj på dette resultatet, og LS er ikke noe dumt stevne å sørge for det på.

Ungdommene våre skjøt også felt på Fløyterstevnet. I Juniorklassen skjøt Konstanse 30 treff og 23 innertreff, noe som holdt til en flott 6. plass i klassen.
Magnus Skøyen skjøt pene 27 treff og 15 innerteff, dette holdt imidlertid ikke til noen god plassering i juniorklassens tøffe selskap.
Magnus Arneberg Nilsen hadde et uheldig hold med bare 1/1 og endte på 23 treff og langt ned på lista. Han er imidlertid kapabel til å fylle et feltopplegg, så han kommer nok sterkere tilbake.
I Eldre Rekrutt skjøt Steffen Nielsen 41 treff og 29 innertreff, noe som plasserte ham på 25. plass av 56 skyttere. Selv med ett innertreff til ville det bare ha flyttet ham opp til 15. plass, så selv med glimrende skyting er det altså ikke nok. Nok en illustrasjon på hvor tøft det er å konkurrere i Eldre Rekrutt.
I Rekruttklassen skjøt Knut Atle Sørskogen Stovner flotte 28 treff og 16 innertreff. I finalen oppsto det dessverre en liten misforståelse som gjorde at Knut Atle skjøt alle 12 skuddene i én blink og han fikk dermed bare 6 treff og 5 innertreff tellende i finalen. Dette vil neppe skje ved neste korsvei. Man lærer så senge man skyter!

Resultater fra Fløyterstevnet, bane finner du her:
Resultater fra Fløyterstevnet, felt finner du her
Resultater fra Kongestevnet finner du her

Konstanse leder med fullt hus Lagt inn lørdag 24. juli 2010 av ama Konstanse Skøyen knallet til med fullt hus, 350 poeng, i juniorklassen på Fløytertevnet på Nordre Land i dag.
Det blir spennende å se om hun holder topp-plasseringen når morgendagens skyting er ferdig.
Hun vant også juniorklassen i Skiptvedt forige helg, da med 349 poeng. Konstanse bekrefter dermed at hun er i rute før Landskytterstevnet.
Det er en del skyttere fra Nittedal som tar runden Søndre Land - Nordre Land - Etnedal i helgen.
Link til arrangørene finnes lettest fra Skytterlinken på dfs.no

Innbydelse til Samlagsmesterskap Lagt inn mandag 12. juli 2010 av ama Innbydelsen til Samlagsmesterskapet i baneskyting 2010 er mottatt. Arrangeres av Urskog Skytterlag 20-22 august.
Se PDF-fil nedenfor.

Vis vedlegg (78 kb)

Videre i Østlandscupen tross tap Lagt inn fredag 9. juli 2010 av ama Nittedals ungdommer har skutt første runde i Østlandscupens B-cup. At det ble B-cup skyldes andreplassen i trippel-matchen mot Råde og Askim i cupens første runde. Motstander denne gangen var Styrvoll, og lagene møttes på vår hjemmebane Varpet. Egentlig en historisk begivenhet for skytterlaget. Det er første gang vi har arrangert en hjemmekamp i Østlandscup for rekrutteringsklassene.
Arrangementet gikk knirkefritt, men dessverre ble oppgaven for stor for våre skyttere denne gangen. Motstanderens jevnhet gjorde at det ble et knepent tap (1708 poeng mot 1703 poeng på fem tellende skyttere) til tross for at vi hadde de to klart beste skytterne. Det var uheldig for vår slagstyrke at skytingen ble lagt inn i skoleferietiden.
Depresjonen over tapet ga seg likevel raskt da det ble klart at laget går videre i cupen som ”Lucky looser”, altså beste poengsum blant tapende lag
Vi har for trukket Rollag og Veggli på bortebane i den runden, så det blir en langtur opp gjennom Numedal. Med vårt beste lag skal ikke deres resultat være avskrekkende. Vi har ikke stilt med vårt antatt beste lag i noen av de do første rundene, så vi skal ha mer inne enn de poengene vi hittil har fått. Det kan bli en jevn match om ikke Rollag også har hatt problemer med å stille fullt lag i sine runder så langt.
Vi gleder oss til en ny og spennende runde i Østlandscupen !

Østlandscupen for ungdom har egen hjemmeside hos arrangøren:
Moss og Våler Skytterlag
Sjekk fanen "Østlandscup 2010" til venstre på siden.

Vis resultatene (187 kb)

To seiere til Nittedal i Blink-finalen Lagt inn torsdag 8. juli 2010 av ama Finalen i Romeriksblinken ble avholdt på Nannestad Skytterlags bane.
Det ble to klasseseiere til Nittedal ved Konstanse Skøyen og Svein Ottershagen. Sistnevnte med comeback etter 15 års fravær fra skytesporten.
Steffen Nielsen, Knut Atle Sørskogen Stovner og Per Olav Listou skjøt seg også frem til avsluttende finaleskyting, men greide ikke å hevde seg helt i toppen.
Akershus Skyttersamlag har lagt ut omtale og resultater her:
Blinkfinalen