august 2011

Merkeskyting 1. september Lagt inn onsdag 31. august 2011 av nsklnews Det blir merkeskyting på 200m i morgen på Varpet i tillegg til ordinær trening. Vi vil skyte om Dugleiksmerket og om noen ønsker det også Skarpskyttermerket.

Fantastisk skyting av Joakim Thue Lagt inn søndag 21. august 2011 av nsklnews Joakim Thue slo til igjen under årets Samlagsmesterskap i baneskyting. Under den innledende skytingen lørdag skjøt vår gode junior 249 poeng av 250 mulige og med ny personlig rekord med juniorprogram var han et poeng bak Marte Ulberget fra Haga og ett poeng foran tre skyttere med 248 poeng før finalen skulle dras i gang søndag. Dette var dagnes største prestasjon og det siste skuddet som ikke vill i blinken var knestående skudd som ble satt i 9,9, det vil si så nært det er mulig å komme uten å få tier. Bittert at det ikke ble en 10,0, men totalt sett var gutten strålende fornøyd med prestasjonen etter en lang sommerferie med minimal trening.

I søndagens finaleskyting gjorde Joakim ingen feil og banket inn 100 poeng med syv innerblinker og satte ny pers med 349 poeng på juniorprogrammet. Det kunne da ikke bli dårligere enn andreplass, men når Marte Ulberget fra skive en også banket inn 100 poeng på toppen av sine 250 innledende, så ble det sølv på Joakim denne gangen.Vi gratulerer så mye med den flotte prestasjonen og medalje.

Les mer fra Samlagsmesterskapet her (15 kb)

Høstdugnad på Varpet Lagt inn fredag 19. august 2011 av hha På Varpet har vi et visst etterslep på vedlikeholdssiden, og for å få løst dette ønsker Styret å gjennomføre to dugnadshelger i høst - helgene 17-18.09 og 24-25.09.

Se vedlegg for detaljer (46 kb)

Kretsmesterskapet i baneskyting Lagt inn torsdag 18. august 2011 av nsklnews Årets Kretsmesterskap i baneskyting ble arrangert av Leirsund skytterlag på Gjerdrum skytterlag sin bane i Ask i flott skytevær og sjeldent gode vindforhold. Siden stevnet gikk første helgen etter Landsskytterstevnet og fortsatt i skolens ferie var det noe spenning knyttet til hvor mange unge skyttere man ville få med denne gang.

Tre finaleplasser på ungdommene
For Nittedal sin del ble det vel et noe skuffende antall ut fra deltagelsen vi har hatt på stevner tidligere i sommer. Vi stilte med en aspirant, tre rekrutter og to eldre rekrutter. Av disse var det kun Knut Atle Sørskogen Stovner som presterte opp mot sitt beste. Han skjøt til tangering av personlig rekord som er gode 249 poeng og det holdt også til finaleplass for ham. I finalen skjøt han imidlertid kun 98 poeng og til sammen 347 poeng. Det holdt ikke til medalje i den tøffe klassen Eldre Rekrutt. Lyspunktet får være at han hadde så mye som 25 innerblinker, og det viser at han henger godt med og at det kun er marginer som nå skiller ham fra å ta ennå ett steg oppover. Nittedals Sondre Bergh skjøt til 236 poeng og var nok litt skuffet over at "10-skudden" ikke satt som den skulle idet dette ødela et brukbart resultat for ham. Kretsmester i ER ble Mats Andre Hansen fra Rælingen med 350 poeng.

I klasse rekrutt skjøt Joakim Olerud Jensen til 243 poeng og var nok bare mellomfornøyd med det. Han fikk imidlertid finaleplass på dette resultatet. Finaleplass ble det også på Alexander Bengtsson i denne klassen med sine 236 poeng som ikke er langt bak hans personlige rekord. I finalen skjøt ikke våre to like godt og tapte ytterligere poeng til teten. Ingen av de to endte over 340 poeng. Sindre Olafsen deltok også, men hadde en uvanlig tung start før han kom noenlunde tilbake på sporet igjen på den siste "10-skkudden". Sindre kommer sterkere tilbake senere, det er vi helt sikre på. Deltagerantallet i denne klassen gjorde at kun en medalje ble delt ut og den gikk til Aleksander Rochling fra Rælingen med 348 poeng. En finaleskyting er imidlertid en morsom og god erfaring å ta med seg videre uansett og de to ungguttene koste seg i finalen selv om medaljene glapp denne gangen.

I klasse Aspirant skjøt May Helen Bengtsson godt og fikk hele 235 poeng. Det var gode skyteforhold med lite vind denne dagen og for aspirantene er dette veldig viktig siden de skyter med kaliber 22 på 100m og da skal det svært lite vind til før man havner langt til side for blinkens sentrum. Når det endelig var gode vindforhold igjen så viste unge May Helen at hun allerede kan mye skyting.

Også tre finaleplasser på seniorene
På seniorsiden stilte Nittedal med en tropp på ni skyttere. To i klasse 1, fire i klasse 2, samt en i hver av klassene 3, 4 og 5. Av seniorene var det nok Konstanse Skøyen som imponerte mest med sine flotte 242 poeng i nest beste klasse. Bare de to åtterne på "Grunnlaget" ødela for et Norgesklasse-resultat og viser at hun er i ferd med å finne formen også på DFS-skyting (grovkaliber) mot slutten av banesesongen. Dette ga henne da også skive to i finalen og var et poeng foran Daniel Jøndal Listou i klasse 5 som altså fikk opp 241 poeng og havnet på skive 3 i finalen. I tillegg hadde Per Einar Lunde en uvanlig god dag på banen og fikk opp 236 poeng i klasse 3 og ble belønnet med skive 7 (av 8) i finalen. I finalen skjøt Daniel best og fikk 100 poeng og krabbet opp på andreplass foran Konstanse som med sine 98 poeng havnet poenget bak Daniel på tredjeplass. Per Einar fikk noe ladetrøbbel ved skifte av magasin og ødela dermed for seg selv og endte sist i finalen. Suveren vinner var Halvor Trahne Svendsen med fantastiske 349 poeng som er et resultat helt i Norgestoppen - faktisk et par poeng mer enn årets Skyterkonge fikk på Landsskytterstevnet.

Medaljeutdelingen på seniorsiden er slik at Kretsmesteren får sin medalje mens de øvrige klassevinnerne får medalje basert på 25-skudden. Både Konstanse og Per Einar ble følgelig kretsmestere i sine klasser basert på god innledende skyting.

I klasse 1 ble Lasse Jensen suveren kretsmester etter brukbar skyting og 241 poeng. Anne Helen Skartlien skjøt seg litt bort i starten denne gangen etter 44 på den første serien og fikk til henne å være bare 232 poeng. Dette er nybegynnerklassen på seniorsiden og da vil det som regel svinge noe i prestasjonene. Anne Helen er for eksempel kretsmester på 15m fra tidligere i år hvor hun fikk 244 poeng mens Lasse da hadde kun 232 poeng. Vi er overbevist om at Anne Helen kommer sterkt tilbake. Det fine for Nittedal som klubb er at når den ene ikke har dagen så står den andre frem og begge har nå vist at de har noe å gjøre på en skytebane.

I klasse 2 var det litt blandet skyting blant våre fire, men Bjørg Margrethe Jøndal presterte årsbeste etter en sesong nesten uten skyting pga øyeoperasjon. 237 poeng viser at hun er på vei oppover igjen mot slutten av sesongen. De øvrige tre må bare finne seg i å øve mer for å nå opp til Bjørg ved neste korsvei.

Lagskyting senior
På lagskytingen stilte Nittedals seniorer med ett lag bestående av de tre som normalt skyter stående som en del av sitt skyteprogram, Konstanse, Daniel og Per Einar. Lagskytingen på KM er den samme som på Landsskytterstevnet og hver av lagskytterne skal i tur og orden skyte et "10-skudds Grunnlag" med tre stående, tre knestående og fire liggende på samlet skytetid 3 minutter. Stillingsskiftene og omladingen gjør at tiden må brukes godt og at man må ha innarbeidede rutiner. Våre tre skyttere skjøt jevnt bra og var tett på forhåndsfavorittene Rælingen etter at Per Einar startet med 94 poeng og Konstanse fulgte opp med 93 poeng. På ankeretappen viste imidlertid Kretsmester Halvor at han var utilnærmelig denne dagen og dro i land seieren med 5 poengs margin etter at han fikk 98 poeng mot Daniel sine 95 poeng. Alt i alt en brukbar gjennomføring av Nittedals utvalgte for dagen med sin andreplass, 10 poeng foran neste lag.

Klubbmesterskap stang- og felthurtigskyting Lagt inn mandag 15. august 2011 av nsklnews På kveldens styremøte besluttet styret å beramme årets klubbmesterskap i stang- og feltskyting til søndag 28. august. Oppmøte mellom 11.00 og 12.00 på Varpet.

Skytingens Dag / Dugleiksmerket Lagt inn fredag 12. august 2011 av nsklnews Det blir skyting om Dugleiksmerket som planlagt førstkommende søndag - den 14. august. Skytingen starter klokken 15.00. Den foregår på 200m og er åpen for alle som ønsker å skyte til Dugleiksmerket.

Styret har valgt å tone ned Skytingens Dag noe i tråd med anbefalinger fra DFS sentralt. "Norges Skytterstyre har besluttet at Skytingens Dag 2011 kan gjennomføres. Arrangører oppfordres til å ha en tilpasset profil på arrangementet." I tråd med dette gjennomfører vi skyting med veiledning for de som ønsker å skyte. Denne skytingen starter også klokka 15.00 og foregår på 100m.