Hopp til hovedinnhold

Jegerskytingen på Varpet

Sikkerhet

Sikkerhet skal til enhver tid stå i høysetet!

  • Sjekk før du reiser hjemmefra at våpenet er tomt ! Vi har opplevd at våpen har vært ladd ved oppmøte på standplass, og det er ikke trivelig for noen.
  • Våpenet skal bæres med sluttstykke ute, eventuelt med sluttstykket åpent og et godt synlig kammerflagg.
  • Våpenet bæres alltid med pipen pekende opp, helt til det legges på standplass med pipen pekende mot skivene.
  • Lading er kun tillatt på standplassleders kommando.
  • Før skytteren forlater plassen sin skal våpenet være visitert av kontrollør.

Skytteren og standplasslederen har begge ansvar for at våpenet er visitert og tomt når skytteren forlater standplassen.

Om gjennomføringen

Skytingen startet kl 17.30 og avsluttes senest kl 21.00. Etter hvert som kveldene blir kortere utover høsten må vi avslutte før. Vi skyter ikke i mørket. Påmeldingen er nede i det gamle skytterhuset. Du sier fra om du vil ha trening eller oppskyting, eventuelt begge deler. Etter å ha betalt får du en nummerlapp for trening, og eventuelt en for oppskyting.

Trening

Skal du trene, vil nummeret ditt vil bli ropt opp når det er din tur. Hvis det ikke er kø så kan du gå rett på standplass. Treningen foregår på 100m standplass (høyre).

Rutinene for treningen varierer fra skytterlag til skytterlag, hos oss gjør vi følgende: Vi skyter kontinuerlig uten opphold mellom seriene, og skifter inn nye skyttere etter hvert som skiver blir ledige. Hørselvern må derfor tas på ute, før en går inn på standplassen. Vi har vanligvis ingen begrensning på antall skudd en skytter skyter på en kveld, unntatt hvis det er lang kø. Skytterne melder fra til standplassleder når de ønsker å gi seg. Alle våpen skal være visitert før skytteren forlater plassen sin.

Oppskyting til storviltprøven

Oppskytingen foregår på 200m standplass (venstre). På oppskytingen er det ikke opprop, du møter på 200m standplass og setter deg i kø.

Før oppskytingen må du ha avlagt minst 30 treningskudd. I følge Direktoratet for Naturforvaltning skal treningskuddene skytes over minst to forskjellige dager med minimum femten skudd hver dag. Trener du flere ganger enn de to obligatoriske skyter du så mange/få skudd du vil. Til oppskytingen er det ikke opprop. Du kjøper kølapp i påmeldingen og rusler opp på 200m standplass og setter deg i kø (hvis det er kø). Husk å ha med dokumentasjon for avlagte treningskudd, og godkjent legitimasjon.

Ammunisjon

Ammunisjon til trening og oppskyting kan kjøpes i påmeldingen. Vi fører de vanligste kaliberne, hovedsakelig Lapua ammunisjon.

Sist endret
13.04.2020 13:18