Hopp til hovedinnhold

Om laget

Nittedal skytterlag ble stiftet allerede i 1861 og er bygdas eldste lag. Vi driver med rifleskyting organisert av Det frivillige Skyttervesen (DFS). DFS organiserer ca. 850 skytterlag og vel 130.000 skyttere. Blant Norges idrettsorganisasjoner er det bare Norges fotballforbund som har flere medlemmer.

Nittedal skytterlag er et aktivt lag. Laget har drøyt 600 betalende medlemmer, hvorav ca 50 under 18 år. 40-45 av medlemmene er aktive skyttere i den forstand at de deltar i små eller store konkurranser gjennom et år. Vi har god plass til nye skyttere og gruppa favner i dag både nye og erfarne skyttere.

Ungdomsgruppa driver instruksjonsskyting for ungdom innendørs om vinteren og utendørs om sommeren. Skytingen foregår på Varpet Skytebane. Alle skytebaner har elektroniske skiver som viser skuddene i sanntid, både til skytteren og til publikum. Tidspunkt for treninger finner du i menyen under Aktivitetskalender. Der finner du også såvel interne arrangementer/stevner, som noen av de viktigste åpne stevnene og mesterskapene i nærheten. Det er også mulig å søke i terminlisten på egenhånd. Ellers anbefales DFS sin stevneguide.

Laget har våpen og alt nødvendig utstyr til utlån for lagets skyttere og på treningskveldene. For de som ønsker å begynne å skyte har laget en gunstig leasing-ordning for å hjelpe skytterne i gang.

Etter at laget fikk egen bane i 1995 har laget arrangert flere åpne stevner på banen hvert år. Det største stevnet er det åpne stevnet på 100/200m som arrangeres i juni med opptil 400 deltagere. Av øvrige arrangementer som laget har arrangert kan vi nevne Norgescup, Samlagsmesterskap, skyting om Den Norske Skyttermedaljen, ulike finaleskytinger som finalen i Romeriksblinken og Romerikscupen, foruten diverse pokal- og merkeskytinger.

Foruten aktiviteter som dreier som utøvelse av DFS sine ulike skytinger, arrangerer laget hver sommer storviltprøver for bygdas jegere og jegere fra nærliggende områder. Pågangen er stor og på storviltprøvekveldene er det et yrende liv på skytebanen. Jegerne får anledning til å skyte sine treningsskudd, ta prøven, slappe av med en kaffekopp og vaffel, og ellers møte andre jegere. I 2006 ble banen oppgradert med elektronikk også på 100m. Jegertrening og storviltprøver arrangeres gjennom hele sommeren og helt fram til jakta starter.

Sommeren 2005 sto lagets flotte storstue ferdig etter iherdig dugnadsinnsats fra lagets ildsjeler og støttespillere ellers i bygda. Skytterhuset fremstår som moderne og funksjonelt med alle nødvendige fasiliteter som et moderne skytterhus skal ha. Det er tilrettelagt som et flerbrukshus og er et naturlig samlingspunkt for lagets skyttere. Skytterhuset består av en stor sal, kjøkken og toaletter. Huset også rommer også en 15m innendørs skytebane med 8 elektroniske skiver. Skytterhuset er bygd med tanke på å kunne benyttes som selskapslokale og for lagets medlemmer er det mulig å leie skytterhuset til ulike aktiviteter.

På sidene våre kan du finne forskjellig typer informasjon om laget. Eksempelvis treningstider, resultater, historie, organisering, etc. Dersom du vil holdes orientert om det som skjer i laget anbefaler vi deg å melde deg på lagets e-postlister. Blant annet har vi en e-postliste som benyttes til å informere om at det er lagt ut en ny nyhet på hjemmesiden. Denne er åpen for alle som måtte ønske å melde seg på. Vi har også et par andre e-postlister hvor man må være medlem. Disse benyttes kun til å sende ut informasjon til medlemmene og er sikret mot spam.

Vi håper websidene kan gi både nye og gamle medlemmer nyttig informasjon om laget.

Vi ønsker hjertelig velkommen i vårt lag og håper du vil trives i vårt miljø!

PS!
Er du ute etter skyting med hagle må du kontakte Nittedal og Hakadal Skog, Jakt og Fiskeforening

Er du ute setter skyting med pistol må du kontakte Nittedal Sportsskyttergruppe

Sist endret
15.12.2021 08:11